Babgulyást szeretnék csinálni holnap. Kell bele rántás? És füstölt hús, ilyesmi?
Rengeteg receptet, videót lehet találni az interneten, nem tudod eldönteni, hogy neked melyik a szimpatikus verzió a sok közül?
Rántással, habarással, füstölt hússal van anélkül...
Meg lehet enni füstölt hús nélkül is, tehát túlzás lenne kijelenteni, hogy kell bele, de a a füstölt hűs fűszerként is funkcionál.
Csipetke kell a babgulyásba?
Ettem már finom babgulyást csipetke nélkül, és csipetkével is.
Természetesen nem kell bele rántás, a gulyásfélék szigorúan sűrítés nélküli levesek!!!
Hajléktalan szálló ingyen konyháján szokásosak az ilyen "trükkök" hogy a liszt kössön a bélben, és értékes tartalom nélkül is jól lakjon, a legkisebb költségen.
De a babnak is jelentős szénhidrát tartalma van, plusz ha főzöl bele csipetkét, az is lisztből áll részben, tehát újabb szénhidrát forrás.
A "gyulyás" részét, (a pörköltöt) pedig elegendő mennyiségű zsiradékon kezded el, így az étel nem kíván ezen felül plusz zsiradékot, amit a rántással, már duplán tennél az ételbe.
A 2-es válaszára:
Tény, hogy létezik bableves rántással is, habarással is, füstölt és füstöletlen hússal, megannyi változatban, és ezeknek a maguk helyén meg is van a létjogosultságuk.
De NEM lehet gulyásnak hívni, amiben extra sűrítés van!!!
Magyaros hígleves kategória!
Aki gulyásnak hív egy sűrített levest, köpjön fel és álljon alá.
A csipetke opcionális, régió, ízlés dolga, ahogy az alap gulyásnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!