Hogyan csináljam?
Általaban a recepteknél oda van írva h az adott mennyiseg hany cm-es torteformahoz való.
Mit ertesz karika alatt? A csatos toertaformát?
A piskóta attól lesz magas, ha rendesen fel van verve benne a fehérje, nem attól, hogy miben sütöd.
Ez az állítható tortaforma sem rossz, az sem igaz, hogy nem lehet benne sütni: ennek az az előnye, hogy aki sokat süt, annak nem kell sok különböző tortaformát otthon tárolni. Csak ugye mivel állítható, az a hátránya, hogy nincs alja, ezért vigyázni kell vele a sütésnél, vmivel ki kell bélelni, amire nem ragad a piskóta: jellemzően szilikonos papír.
A fentieket leszámítva a torta magassága attól függ még értelemszerűen, h hány centire állítod az átmérőt.
Sokat szoktam sütni, tortát is. Idővel rajottem, sokkal egyszerűbb laponkent sütni, mint egy darabot felvagni. Laponkent 2 vagy 3 tojásból szoktam csinálni, szépen fel jön az is, finom, levegős lesz.
A linkelt formát akkor fogod tudni jól használni, ha az alját belemartod a kész tésztába, sutopapiros tepsire teszed és pár percig sütöd, hogy megszilarduljon. Ez védő réteget fog képezni alul és nem fog kifolyni a tészta. Annyi, hogy várni kell majd kicsit, higy lehuljon a forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!