Párom befogadott egy 6 eves kiskutyat. Szeretnem megtanitani neki, hogy a konyhaba nem johet be. Hogyan csinaljam? Soha nem volt kutyam.
Ha kikuldom, akkor a helyere megy, esetleg a kuszobon tulrol nez be.
De amint nem figyelek ra, maris bent van. Illetve akkor is, amikor nem vagyunk otthon.
Eleinte mindig adtam neki jutalomfalatot, ha kiment, de utana ugyanugy visszajott. mar nem kap erte semmit ha kimegy
Ajto nincs a konyhan.
A szekre is felugrik, azutan nem mer leugrani, a multkor arra ertunk haza, hogy a szeken allt es remegett a felelemtol. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Szereljetek fel ilyen baba biztonsagi racsot es akkor tutira nem megy a konyhaba.
Kitartassal es turelemmel egyebkent meg lehet neki tanitani, de ez nem
2 perces folyamat, foleg, ha sokat vagytok a konyhaban, akkor nyilvan o is ott szeretne lenni korulottetek, ezert is nehezebb.
Jól csinálod, csak nagyon sokáig kell még megismételnetek.
Tehát amint bejön, kiküldöd. Ha megfordulsz és már bent is van, akkor ismét kiküldöd. És így tovább.
Ehhez nem kell jutalomfalat, megtanulja a kutya mit szabad és mit nem.
A székről is tilsd le, az a ti helyetek. Tiszteletlenség a részéről, hogy felmegy oda.
A kanapera nem jon fel, pedig az elozo helyen felment. Akkor se ha egyedul hagyjuk. A racs nem jo megoldas, mert azert vettuk le az ajtot, mert zavart
#5 azert mert lab alatt lenne. Megbotlom benne, es kesz a baj.
Ha bemegy a konyhába, kiküldöd és ráhúzol egyet a valagára (persze nem agyonütni kell).
De ha nem vagy otthon, úgyis be fog menni. Nekem a kutyám nem megehetett fel a fotelbe, aztán fura módon akárnyhányszor hazamentem, a kutya a földön aludt, de a fotel ülőlapja jó testmeleg volt :)
Utolsó
Elég gáz, ha kimerül abban a kutyanevelési eszköztárad, hogy rá kell húzni a valagára és majd megtanulja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!