Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Így jó lesz a zöldborsófőzelék...

Így jó lesz a zöldborsófőzelék konzervből? Receptem lentebb írom. Nem igazán tudok főzni.

Figyelt kérdés

3 darab konzervből csinálnám. A hagymát apróra vágom és kevés olajon megdínsztelem. Majd adok hozzá egy-két evőkanál lisztet, ez lenne a rántás. Ezt egy kicsit megbarnítom (világosbarna), majd beleteszem a zöldborsót, összefőzöm. Vajon meddig kell főzni? Majd a végé adok hozzá egy kis tejet, és apróra vágott petrezselymet.


Jó lenne így? Köszi.


2022. nov. 8. 12:08
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
nem kell alá hagyma, a zöldborsót átmelegíted, és behabarod. Ennyi!
2022. nov. 8. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Én se teszek bele hagymát. Csak sima zsemleszinu martast és tejet. Összerottyantod és kész. A konzerv keszre van főzve eleve.
2022. nov. 8. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
30%
Habarás kell bele. Felrakod kis vízben főni, aztán lisztet kikevered a tejföllel és hozzáöntöd. Só vagy vegeta és kész. Hagymát nem szoktam bele rakni. Egyébként a konzerv borsó egy átkozott találmány, a mirelit borsóval semmi nem veszi fel a versenyt (még a friss sem).
2022. nov. 8. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Habarást még nem csináltam …megnézem.


Igen, konzervet soha többet nem veszek, csak ez még a covid idejében vásárolt idióta “pánik” vásárlásból maradt. Legközelebb biztosan mirelitet veszek.

2022. nov. 8. 13:21
 5/10 anonim ***** válasza:
23%
Se rántás, se habarás nem kell bele, a borsófőzelék lisztszórással készül.
2022. nov. 8. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

a konzerv borsó jobb minta mirelit, mert már készre van főzve.

Mi a baj a konzervborsóval?:)

2022. nov. 8. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Én csak tejfölös habarással készítem, egyetlen előnye a konzervnek, hogy csak a liszt miatt kell pár percig főzni.
2022. nov. 8. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 qkker1 ***** válasza:
77%

A legegyszerűbb: /én fagyasztottból készítem, a "konzerv ízt" nem szeretem/:

- kiolvasztott borsót vajon/margarinon pár percig párolom;

- staubolom; /1-2 evőkanál liszttel megszórom/;

- tejjel felengedem;;

- só, cukor,menta /mi szeretjük, de ki lehet hagyni/;

- felforr,- percig forr, és kész.

2022. nov. 8. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszi. Legközelebb így fogom.
2022. nov. 8. 18:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk cukrot és mentát kihagyom.
2022. nov. 8. 18:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!