Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell megsütni a libamájat?

Hogy kell megsütni a libamájat?

Figyelt kérdés
Ugyanis azt kaptam ajándékba. és még soha nem csináltam ilyet.
2008. dec. 24. 12:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag libazsírban. Serpenyőben. Amikor szép színűre sült, pirult és kiveszed, kb. 10-15 percenként legalább 4-5 alkalommal a zsírral amiben sült meg kell locsolgatni, hogy ne barnuljon be, és ne száradjon ki. Fűszer nem kell hozzá.
2008. dec. 25. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A libamájat legjobb egészben, alacsony hőfokon megsütni (pontosabban konfitálni). Nem kell előzetesen sem tejben áztatni, sem sózni, sem fűszerezni.

Egy magasabb falú edényben libazsírt olvasztunk és lassan, nagyon alacsony hőfokon kezdjük benne a libamáj sütését. Fedjük le és időnként forgassuk meg. A zsír éppen csak gyöngyözzön az edényben - ha erősebb a tűz, odaéghet! Néhányan félidőben beledobnak az edénybe 1-2 gerezd fokhagymát is.Kb. 1/2 - 3/4 óra múlva készül el. Saját zsírjában hagyjuk kihűlni, majd hűtöben kifagyasztjuk. Tálaláskor kiemeljük a zsírból a májat és a zsírral megkent pirítósra vékony szeletekre vágva ráhelyezzük. Csak ekkor sózzuk, a legjobb fler du sel-lel (sóvirág). A franciák így készítik a vajpuha libamájat (és én is).

2008. dec. 26. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!