Hogy kell megsütni a libamájat?
A libamájat legjobb egészben, alacsony hőfokon megsütni (pontosabban konfitálni). Nem kell előzetesen sem tejben áztatni, sem sózni, sem fűszerezni.
Egy magasabb falú edényben libazsírt olvasztunk és lassan, nagyon alacsony hőfokon kezdjük benne a libamáj sütését. Fedjük le és időnként forgassuk meg. A zsír éppen csak gyöngyözzön az edényben - ha erősebb a tűz, odaéghet! Néhányan félidőben beledobnak az edénybe 1-2 gerezd fokhagymát is.Kb. 1/2 - 3/4 óra múlva készül el. Saját zsírjában hagyjuk kihűlni, majd hűtöben kifagyasztjuk. Tálaláskor kiemeljük a zsírból a májat és a zsírral megkent pirítósra vékony szeletekre vágva ráhelyezzük. Csak ekkor sózzuk, a legjobb fler du sel-lel (sóvirág). A franciák így készítik a vajpuha libamájat (és én is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!