Mi lehet az oka annak ha torta burkolás közben a második réteg burkoló krém el válik az elsőtől?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben már néhányszor csináltam tortát a gyerekeknek és folyton így járok. A lapok, töltelék krém minden finomra sikerül. Fel viszem az első réteg burkoló krémet, amivel úgy mond a morzsákat fel fogom, aztán miközben a másodikat kenem el kezd el válni helyenként a torta oldaláról. Hiába próbálom vissza igazítani olyan mintha le olvadna róla... Eddig olasz vajkrémmel és túrós vajkrémmel próbálkoztam. Első réteg után hűtőbe teszem amíg megdermed kicsit, aztán ismét neki látok. Nem vagyok cukrász, videók alapján tanulgatok. Szeretem én csinálni a gyerekeim szülinapi tortáit.2022. okt. 30. 00:09
1/3 anonim válasza:
Én se vagyok cukrász, de a tippem az, hogy a vaj a morzsarétegben megszilárdul, alatta a torta meg felveszi a nedvességet és megpuhul.
Amikor felkened a második réteget, a hideg és a meleg zsiradék nem keveredik és/vagy a megpuhult torta rész elkezd mállani.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam. Ezek szerint ha 2 rétegben akarom fel vinni a krémet, ne tegyem az első réteg után hűtőbe hanem egyből kenjem rá. Csak érdekes hogy pl a videókban amiket nézek, lépésről lépésre csinálom utána, a videó készítőnek sikerül simán el kenni a krémet az enyém mégsem sikerül
2022. okt. 30. 22:43
3/3 rockymontana válasza:
Sikerült már megtalálolnod a hiba forrását?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!