Savanykás a tarja szaga még sülten is. Mitől lehet?
A romlott húsnak NEM savanyú a szaga, hanem rothadó bűzös, de ezt leginkább frissen érezted volna, nem sütve.
Nem tudom mitől érzel savanyú szagot!
Régen, amikor nem volt még hűtőszekrény, csinálták, hogy a kicsit szagos húst ecetes vízben áztatták és az állítólag elvette a szagát.
Nehezen hiszem, hogy az Aldiban ezt tették volna, mert részben középkori módszer, másrészt úgy megfingatnák őket a romlott húsért, hogy tuti nem érné meg nekik.
De ha MÉGIS, akkor rögtön érezted volna a jellegzetes ecet szagot.
Ha nem így volt, akkor a húsodnak nincs baja!
Bocsánat kedves 1-es, de a húsban nincs csersav.
Csersav, azaz tannin a kávéban, teában, kakaóban (így a csokoládéban is) vörösborban, datolyaszilvában, szőlőben, szederben, vörösáfonyában, néhány gyümölcsben elenyésző mértékben, vagy a nálunk kevésbé ismert matéban van.
A húsban nincs.
Nekem az ételeknek a túl sok! olívaolajtól lesz "furi" szaga. Kissé kesernyés, szúrósabb. Abban épp ezért sohasem pácolnék.
Szeretem az olívaolajat, de nagyon módjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!