Finom lesz így a tarja szerintetek? Vagy van valami tippetek? Kezdő vagyok
Tarja szeleteket kicsit kiklopfoltam, magát a pácot már előző nap bekevertem.
Olaj, almaecet, paprika, ketchup, fokhagyma, bors stb. szóval mindent bele pác lett de sót direkt kihagytam.
Most pácolódik az a tervem, hogy 5 órát hagyom csak ez elég lesz? Sütés előtt sózom be. Hagymaágyon kolozsvári szalonákkal a tetején és szilvabefőttel szeretném egyszerűen megsütni fólia alatt aztán rápirítanék.
Segítsetek légyszi hogy jó lesz-e, a barátomank készítem köszi.
25/L
Nálam ez kukát érne. Sosem jó, ha "mindent bele" alapon vágsz neki a főzésnek, mert nem lesz egyetlen, jól behatárolható ízvilágod. Itt például sikerült egy savanykás, fokhagymás, borsos, sós, édeskés valamit összehoznod.
Ha menteni akarod, legalább a szilvát hagyd ki, a pácot már úgysem tudod visszacsinálni. Következőleg pedig maradj az előre kitalált recepteknél, lásd vasi pecsenye, mézes-mustáros, borsos-mustáros, esetleg hagymás-paprikás.
Szerintem így jó lesz, a begyepesedett, maradi emberekkel ne foglalkozz, akik csak azt eszik meg, amit az öseik is ettek és semmi rugalmasság sincs bennük.
A pác is jó - az ecettöl hamarébb megpuhulnak a rostok, szóval azt sem kell kihagyni, csak ne túl sok legyen benne, a szilva meg kifejezetten érdekes ízt ad az egésznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!