Mit csináltok a kolbásznak a kemény, nehezen rágható cafataival, amikor eszitek? Lenyelitek? Kiköpitek? Addig rágjátok míg szétmállik és úgy lenyelitek?
Minőségi kolbászban nincs rághatatlan mócsing.
persze, én is ettem már olyan kolbászt, amiben inas cafatok is voltak, sőt az olcsóság másik "adaléka" a csontszilának is került már a fogaim közé, az még rosszabb, mert alattomosan lapul, kellemetlen ráharapni.
A kérdésre a válasz, nem eszem meg a rághatatlan, inas részeket, és lehetőleg többet nem vásárolok abból a kolbászból.
Sajnos a piacon árusító hentesek sem adnak feltétlenül minőséget, ott is vannak silány kreálmányok.
Culinarisban az egy igen exklúzív boltnak hírdeti magát, volt kirakva kóstolóba többféle kolbász kb. 10 fajta, abból 5-öt kóstoltam 4-ben volt kemény mócsing. Erre megnyugodtam hogy a piaci hentesnél és nem olcsóhoz járok is van, akkor a dolgok rendben vannak.
De ezek után már csak az érdekel, hogy hol tudnék olyan kolbászra lelni amiben nincs és lehet venni valahol megfizethető áron? Bár látszik a példámból hogy az elszállt ár még nem jelent semmit.
#5
Én speciel Békésszentandrásról veszek egy idős bácsitól, csomagban megküldi,(200 km) és tökéletes!
Igaz, inkább már csak múlt időben mondanám, mert már nem fér a keretbe.
A posta is nagyon drága lett. 2-3 szálért nem csinálom a cécót, 5-10 kg-t kifizetni meg nem móka egy szezonra, pedig a legjobb kolbász, amit életemben ettem.
Azt tudnám neked mondani, hogy nézegesd a kolbász külsejét, ha göröngyös, durvára darált, akkor találkozol ilyen gumókkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!