Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombaleves recepteket kérhetnék?

Gombaleves recepteket kérhetnék?

Figyelt kérdés
Laktózérzékenységem miatt,se tejföl se tejszin nem jöhet szóba(hiába vannak laktózmentes termékek,én azt sem bírom).Van még itthon csirkemell filém is.
2010. szept. 27. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Vegán (minden állati anyagtól mentes) gombaleves:

[link]

2010. szept. 27. 19:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
2-3 kanál zsiradékon l fej hagymát megpárolsz. Rámehet a felszeletelt gomba. nagy lángon zsirjára piritod a gombát. Belereszelsz a nokedli szaggató hátulján l-l fehér és sárga répát, még kicsit együtt párolod. Majd megszórod kis piros paprikával, és 3-4 kanál liszttel. Hideg vizzel simára kevered, majd még vizzel felhigitod a megfelelő mennyiségre- 2-3 liter. Ja a gomba fél kg.Só, leves kocka,bors. Jól kiforralod 15-20 perc.Ha kész, tejföl helyedtt egy nagy csokor friss apróra vágott petrezselyem. Csurgathatsz bele tésztát. 1 toját, só, és annyi liszt, hogy folyós legyen. Vizes kiskanállal beleszaggatod a levesbe. Dobhatsz bele l zeller zöldet, paradicsomot, paprikát. Ügyes légy.
2010. szept. 27. 19:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. szept. 27. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:
19:48 én is így készítem, csak én nagyobbra hagyom a répákat :=)
2010. szept. 27. 21:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
l9.48-as vagyok. Azért reszelem nagyra a répákat, mert a gomba szinte már lepirult, igy csak annyit fog főni, amennyit a rántás után kell főzni, a liszt iz eltüntetésére. Akkor valószinü Te hamarább teszed be a répákat, ha nagyra hagyod. Biztos úgy is finom. Majd megpróbálom. Köszi.
2010. szept. 28. 07:05
 6/8 anonim ***** válasza:
szia! 21:18 vagyok. Én olyan félkörömnyi darabokra kockázom őket, így gyorsan főnek és igen, egy kicsit a gombával együtt is pirulnak-párolódnak az olajon ill. a gomba kifővő saját levében. De a lényeg, hogy örülök, hogy más is pont úgy szereti a gombalevest, mint mi! :=)
2010. szept. 28. 12:36
 7/8 A kérdező kommentje:
19:48as!Huuuu,nagyon finom lett a leves:-).Végre egy jó recept aminek itt hasznát is vettem.Köszönöm mégegyszer!!!
2010. szept. 28. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:
l9.48-as vagyok. Örülök. Máskor is szivesen bármit.
2010. szept. 28. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!