Gombaleves recepteket kérhetnék?
Figyelt kérdés
Laktózérzékenységem miatt,se tejföl se tejszin nem jöhet szóba(hiába vannak laktózmentes termékek,én azt sem bírom).Van még itthon csirkemell filém is.2010. szept. 27. 19:18
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
2-3 kanál zsiradékon l fej hagymát megpárolsz. Rámehet a felszeletelt gomba. nagy lángon zsirjára piritod a gombát. Belereszelsz a nokedli szaggató hátulján l-l fehér és sárga répát, még kicsit együtt párolod. Majd megszórod kis piros paprikával, és 3-4 kanál liszttel. Hideg vizzel simára kevered, majd még vizzel felhigitod a megfelelő mennyiségre- 2-3 liter. Ja a gomba fél kg.Só, leves kocka,bors. Jól kiforralod 15-20 perc.Ha kész, tejföl helyedtt egy nagy csokor friss apróra vágott petrezselyem. Csurgathatsz bele tésztát. 1 toját, só, és annyi liszt, hogy folyós legyen. Vizes kiskanállal beleszaggatod a levesbe. Dobhatsz bele l zeller zöldet, paradicsomot, paprikát. Ügyes légy.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. szept. 27. 19:49
4/8 anonim válasza:
19:48 én is így készítem, csak én nagyobbra hagyom a répákat :=)
5/8 anonim válasza:
l9.48-as vagyok. Azért reszelem nagyra a répákat, mert a gomba szinte már lepirult, igy csak annyit fog főni, amennyit a rántás után kell főzni, a liszt iz eltüntetésére. Akkor valószinü Te hamarább teszed be a répákat, ha nagyra hagyod. Biztos úgy is finom. Majd megpróbálom. Köszi.
6/8 anonim válasza:
szia! 21:18 vagyok. Én olyan félkörömnyi darabokra kockázom őket, így gyorsan főnek és igen, egy kicsit a gombával együtt is pirulnak-párolódnak az olajon ill. a gomba kifővő saját levében. De a lényeg, hogy örülök, hogy más is pont úgy szereti a gombalevest, mint mi! :=)
7/8 A kérdező kommentje:
19:48as!Huuuu,nagyon finom lett a leves:-).Végre egy jó recept aminek itt hasznát is vettem.Köszönöm mégegyszer!!!
2010. szept. 28. 12:40
8/8 anonim válasza:
l9.48-as vagyok. Örülök. Máskor is szivesen bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!