Sertés. A csülök és a sonka íze eltérő? Egyébként ezek tkp miből vannak, izomból?
Figyelt kérdés
2022. okt. 16. 00:20
11/12 anonim válasza:
Izomból és zsírból vannak. A csülök zsírosabb, mint a sonka, ez a legnagyobb különbség.
12/12 anonim válasza:
A sertés sonka az kész, ehető. Füstölt (mint pl. a húsvéti amin a csülök is rajta van hagyva), vagy gépsonka. Nyersen egész comb vagy lapocka valamint ezek részei, darabjai, illetve a gépsonka esetében, simán hús, amiből gépsonka lesz. Akár csülökből. Csülöksonka.
A csülök még nyers. Azt is füstölik,főzik, sütik.
Szerintem más íze van egy nyers bőrös lapockából vagy combból készített pörköltnek, mint a csülökpörköltnek. Az izomrostok állaga is más, és a zsír is különböző rajtuk. Sütve is más élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!