Mitől sűrűsödik be a paprikás krumpli 'leve'?
Más kategóriáknál is megy a lepontozgatás teljesen jó válaszokra, sajnos az ilyen "lepontozó trollokat" (meg úgy eleve a trollokat) nem szűri az oldal.
Szerintem itt mindenki tök jó dolgokat írt, ezekkel mind be lehet sűríteni a híg paprikás krumplit.
A paprikás krumpli akkor jó, ha nem vágja el a szemed. Értsd: Akkor lesz jó, ha a krumplikockák szélei és sarkai tompák. Ehhez rendszeres kevergetés kell, hogy lemorzsolódhasson.
A másik dolog: Az alapba zsírt használj, ne olajat. Hagymát tegyél bele bőven, és dinszteld meg lassan, alaposan. Ha szét tud főni később, akkor sokat fog segíteni.
Ha még mindig nem jó, akkor keményítő.
Függ attól is milyen krumpli, valamelyik nehezebben "fő szét" nehezebben oldódik ki belőle a keményítő, az ilyet ha simán megfőzöd, akkor is szinte tiszta vizet öntesz le róla.
De alapvetően igen, a krumpli keményítőtartalma húzza be, de ez még órákkal a főzés után is dolgozik, úgyhogy még lehet jó.
A másik ami valóban hozzájárul a sűrűséghez, az a hagyma, de az is, ha nem volt rendesen lepirítva, és főzés közben is végig hosszú lében főtt, akkor az életben nem megy szét. Legalábbis később, mint a krumpli.
Úgyhogy a hagymát jó le kell pirítani az elején, és utána a krumplit csak annyi vízzel felönteni, ami még el se lepi! Mivel a krumpli is ereszt ki egy kis vizet.
Ha meg elfövi a vizet, még mindig lehet pótolni, de a lényeg, hogy a hagyma akkor fő szét pürévé könnyedén, ha pirítás után rövid lében van párolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!