Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek milyen ez a...

Szerintetek milyen ez a körtedzsem recept?

Figyelt kérdés

Lekvár / dzsemfőzésben nem vagyok jártas, ezért titeket kérdezlek.

Mamámnál sok körte van, szeretném a hétvégén eltenni cukor nélkül, szerintetek ez jó recept lehet? Mik a benyomások?


[link]


2022. szept. 29. 09:57
A kérdező szavazást indított:
Jó ez a recept
Nem jó ez a recept, leírom miért
Nem tudom, csak szavazni akarok
11 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
Az én ízlésemnek sok benne a gyömbér, de a recept jó
2022. szept. 29. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Friss gyömbért használj hozzá, reszelve. Szerintem sokkal finomabb lesz.
2022. szept. 29. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó, a fűszert inkább darabokban tedd bele, nehogy elrontsa vsgy főzés közben túl erős legyen.

A sterilizálásra tényleg figyelj, de egyszerűbb ha megsütöd az üvegeket és tetőket tepsiben, szájjal felfele, 120 fokon 20 percet

2022. szept. 29. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta csinálok cukormentes lekvárokat. Amig sterilizálsz, nem lesz gond
2022. szept. 29. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

4-es, esetleg leírnád, hogy te hogy csinálod? Előre is köszönöm.

2022. szept. 29. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok


Van mosogatógépem, abba tezsem az uvegeket, kupakokat, 90 fokos programra. Mashogy nem sterilizalom.

Bogyosat nem de nagyobb gyumolcsot kockara vagom, bele a labosba, alagyujtok (nyilvan megmosom, rossz reszeket kivagom). Nedvessegtartalomtol fuggoen fozom orakat. Neha kevergetni kell, nehogy leegjen. De kevesbe eg le mint a cukros. 2 es 5 kozott. Pl oszibarackot, szilvat sokaig, afonyat annyira nem.

Ha tul darabos akkor krumplinyomoval nekimegyek vagy egy reszet kiszedem es botmixerrel atdaralom. Ha pont jo akkor ugy hagyom (szeretem darabosan hagyni a lekvarokat, nekem ugy finomabb, gyumolcsosebb)


A nagyon keves gyumolcsokhoz teszek pektint de altalaban nem annyit mint irja a hatoldalan hanem kevesebbet


Folyamatosan forrasban tartom es egyesevel uvegekbe toltom. Szilikon tolserrel, amit elotte leontottem forro vizzel. Utana dupla reteg folpack, rá a kupak, fejjel lefele állítom.

Ha megvan mind, száraz dubsztba teszem, kibélelek egy nagy kosarat vagy dobozt takarókkal, torolkozokkel, abba beleteszen es lefedem. 3 nap mulva kesz, visszaforditva dobozokba megy a pincebe vagy kamrapolcra.



Néha teszek hozzá dr oetker dzsemfixet, a cukros lekvarokat evek ota azzal fozi a csalad, es soha egy se romlott. Szoval ha nagyon draga gyumolcs vagy csak olyan kedvem van akkor megy egy tasak dzsemfix kb 3 kilonkent.


Fuszeres almaszoszt is fiztem mar be cukor nelkul, akkor feherborban osszefirraltam szegfuszeget, egesz fahejat, csillaganizst es kardamomot. Leszurtem es a vegen azt tettem az almahoz. Ezt ledaraltam mert husokhoz ettuk karacsonykor.

2022. szept. 29. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
*a nagyon leves gyumolcsokhoz
2022. szept. 29. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő.
2022. szept. 29. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!