Szerintetek milyen ez a körtedzsem recept?
Lekvár / dzsemfőzésben nem vagyok jártas, ezért titeket kérdezlek.
Mamámnál sok körte van, szeretném a hétvégén eltenni cukor nélkül, szerintetek ez jó recept lehet? Mik a benyomások?
Teljesen jó, a fűszert inkább darabokban tedd bele, nehogy elrontsa vsgy főzés közben túl erős legyen.
A sterilizálásra tényleg figyelj, de egyszerűbb ha megsütöd az üvegeket és tetőket tepsiben, szájjal felfele, 120 fokon 20 percet
Köszönöm mindenkinek.
4-es, esetleg leírnád, hogy te hogy csinálod? Előre is köszönöm.
#4 vagyok
Van mosogatógépem, abba tezsem az uvegeket, kupakokat, 90 fokos programra. Mashogy nem sterilizalom.
Bogyosat nem de nagyobb gyumolcsot kockara vagom, bele a labosba, alagyujtok (nyilvan megmosom, rossz reszeket kivagom). Nedvessegtartalomtol fuggoen fozom orakat. Neha kevergetni kell, nehogy leegjen. De kevesbe eg le mint a cukros. 2 es 5 kozott. Pl oszibarackot, szilvat sokaig, afonyat annyira nem.
Ha tul darabos akkor krumplinyomoval nekimegyek vagy egy reszet kiszedem es botmixerrel atdaralom. Ha pont jo akkor ugy hagyom (szeretem darabosan hagyni a lekvarokat, nekem ugy finomabb, gyumolcsosebb)
A nagyon keves gyumolcsokhoz teszek pektint de altalaban nem annyit mint irja a hatoldalan hanem kevesebbet
Folyamatosan forrasban tartom es egyesevel uvegekbe toltom. Szilikon tolserrel, amit elotte leontottem forro vizzel. Utana dupla reteg folpack, rá a kupak, fejjel lefele állítom.
Ha megvan mind, száraz dubsztba teszem, kibélelek egy nagy kosarat vagy dobozt takarókkal, torolkozokkel, abba beleteszen es lefedem. 3 nap mulva kesz, visszaforditva dobozokba megy a pincebe vagy kamrapolcra.
Néha teszek hozzá dr oetker dzsemfixet, a cukros lekvarokat evek ota azzal fozi a csalad, es soha egy se romlott. Szoval ha nagyon draga gyumolcs vagy csak olyan kedvem van akkor megy egy tasak dzsemfix kb 3 kilonkent.
Fuszeres almaszoszt is fiztem mar be cukor nelkul, akkor feherborban osszefirraltam szegfuszeget, egesz fahejat, csillaganizst es kardamomot. Leszurtem es a vegen azt tettem az almahoz. Ezt ledaraltam mert husokhoz ettuk karacsonykor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!