A 4 perces-mikros süti egészségre ártalmas lehet?
kaptam egy receptet és nagyon izlik,de szüleim azt mondták hogy gyanus kémiai folyamatok lehetnek benne ha mikroban 4 perc alatt kész,sütöben pedig a hasonlo sütihez 20 perc kell és hogy ha lehet ne egyem...(de a mikro szerintem teljesen más és mennyiségre is sokkal kevesebb az egy bögrényi a tepsihez képest...):
3 ek liszt,3ek cukor,2 ek kakao,1 tk sütöpor,1 tojás,4 ek tej,2 ek olaj. ezt összekeverem egy mikrozhato bögrében és beteszem a mikroba 4 percre.ojan lesz mint a brownies.
Vélemény?:DMeg fogok halni?
"elvileg anya kémiát tanult ,nevelö apám meg fizikát...de amikor kértem hogy magyarázzák el akkor azt mondták tulragoztuk"
Elvileg lehet tanulni bármit, tudás kell gyakorlatilag.
Meg fogsz halni? Természstesen te is meghalsz valamikor,de nem ettől a sütitől! A mikróban tükörtojást is lehet sütni 2 perc alatt. Sőt minden étel sokkal hamarabb kész,mint a sütőben!
Nagyon elmaradott az,aki szerint ettől meglehet halni.
Kérdezd meg anyukádékat,hogy a mobilt használhatod-e és ők használják-e az övéket! Annnak sokkal több káros hatása van,mint a mikrónak.
Jó étvágyat a sütihez,valóban nagyon finom és főleg gyors.
Én is úgy tudom, hogy káros. Ezt találtam róla:
A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé „eszi” magát.
De aki így szeret enni, az egye csak, végül is a cigi meg az alkohol se káros, ha eléggé befogod hozzá a szemed meg a füled :-D
Kösz a receptet, kipróbáltam, marha finom :D
Mindenesetre ha élnek még 70 éves dohányosok, akkor mi sem fogunk meghalni a mikrós sütitől :)
"Ha van egy kalapácsod, mindent szögnek nézel":)
A mondás szinte az összes emberre illik... apukám orvos, és kiskorom óta mindenféle betegségek tüneteit fedezi fel rajtam...
Szerintem bólogass a szüleid szavaira, ne bántsd meg őket, de a sütit nyugodtan edd meg. Én is szoktam ilyet csinálni, és tökéletes eredmény jön ki minden vizsgálaton. Meg aztán gondolom nem csak ezen szándékozol ezentúl élni, egy héten egy-kettő belefér.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!