Milyen ételhez milyen rizs?
Magyaros ételek: pörkölt, tokány, rántott sajt hús gomba mellé
Tejberizs
Rizskoh
Rizseskása
Töltött rakott káposzta karalábé, tök stb.
Májas véres hurkába
Kínai ételek
Japán ételek, szaké
Thai és egyéb keleti ételek
Indiai ételek
Olasz ételek
sült rizs, rizstészta - már aki csinál otthon.
Régen talán egyféle rizs volt itthon szóval gondolom mindegyik magyar K-eu-i étket meg lehet csinálni A Rizsből is.
Nálam 4 féle rizs van mindig itthon.
Basmati rizs sima rizskörethez, rizibizihez, néhány kínai/indiai ételhez, sült rizshez, töltött paprikához, rakott káposztához.
Jázmin rizs szószos távol-keleti ételekhez, thai currykhez.
Rizottó rizs rizottóhoz.
Spanyol kerekszemű rizs paellához.
Tejberizst, rizskochot, hurkát nem készítek itthon.
Értem. A spanyolt ki is hagytam.
Kerekszemű kell a tejberizshez is asszem.
Nem vagyunk nagy rizsevők.
Nálunk magyar és olasz kaják mennek, a férj szereti egyedül az ázsiai meg egyéb egzotikus ételeket, azt megveszi készen magának valami bodegában.
Átlagban közepes formájú “B” rizst veszek, az nekem tökéletesen megfelel tejberizsbe, rizskochba is, az elkészítés módjától és az ízesítés minőségétől függ minden.
A zaftos cuccokhoz tésztákat, vagy némelyikhez krumplit eszünk, a húsokhoz is valamilyen formában (püré, sült, fűszeres, tört, hagymás, stb)
Egyedül a rántott zöldségekhez eszünk rizst és a rakott cuccokba teszek.
Nem gyártunk hurkákat, de hallottam valahol, hogy abba a törmelék rizs az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!