Mi a tökéletes pergős rizs titka?
Jó minőségű A rizs.
Olajban megfuttatod, 1-2 percig, majd 2x-es mennyiségű vízzel (térfogatra számítva!!!) felöntöd vízzel (só, hagyma pici fokhagyma is mehet bele), forrás után takarékra teszed, ráteszed a fedőt, és 20 perc múlva kész a tökéletes pergős rizs.
7
Tök mindegy, rizs fajtától függ
Rizsfőzőben a rizsfőző utasítása szerint. Tűzhelyen bő vízben. Tűzhelyen 2x es vízben első 10 percben nagy láng/magas fokozat, utána lefedve 20 percig hagyni. Mikroban 1,7 xes vízben kb 450Won. Lepirítva olajon, utána 1,5 xes vízzel felöntve, majdnem kész állapotnál lefedve és állni hagyni 20 percig.
Ha megmosod és a keményítőt lemosod, az is segít, de ha szar a rizs minősége vagy rövidszemű fajta, akkor nem lesz pergős
A lényeg basmati, jázmin, A minőségű hosszúszemű rizs.
Én így szoktam:átmosom a rizst hideg vízben addig amíg nem tiszta vizet öntök le róla
Ezután lecsepegtetem, olajon közepes lángon pirítom amíg ki nem fehéredik, addig 2x mennyiségű vizet forralok
Ráöntöm a vizet a rizsre, átkavarom, majd alacsony lángon fedővel a tetején főzöm kb. 17 percig.Ezután leveszem a tűzről fedő le róla, befedem 20 perce egy tiszta konyharuhával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!