Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a tökéletes pergős rizs titka?

Mi a tökéletes pergős rizs titka?

Figyelt kérdés
Tapasztalt emberek véleményét várom!

2022. szept. 11. 17:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#7: amit leírtam a #4-ben nem eléggé konkrét technológia?? Hol nem világos...? Kérdezz!
2022. szept. 12. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:

1) kimérsz egy térfogati egység hosszúszemű A rizst

2) belerakod egy szűrőbe és addig mosod át ámíg már nem fehér a belőle kijövő víz

3) beleteszed egy lábasba

4) beleöntesz egy terfogati egység (amivel a rizst mérted) vizet

5) az edényedet nem teszed tele, 1 cmrel a teteje alá érve teszel vizet, azt is beleöntöd

6) a lábos alá gyújtasz magas lángon amíg fel nem forr

7) ha felforrt, lefeded és takarék lángra veszed

8) vársz 18 percet


Maosdik módszer

1) Kimersz egy egyseg rizst.

2) Kiolajozol egy labast es magas langon kevegetve 2 percig piritod

3) kimersz ket egyseg vizet amit raontesz a rizsre

4) magas alngon megvarod hogy forrjon

5) leveszed takarek langra es lefedve varsz 18 percet.



Mindket esetben sozni is kell

2022. szept. 12. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
Hasonló technikával csinálom, mint a 4es válaszoló, azzal a különbséggel, hogy nem 2x annyi vizet teszek hozzá mint amennyi rizst, hanem felöntöm vízzel úgy, hogy egy ujjperncyi víz legyen a tetején. Utána takarék láng, lefedve, 15-20 perc és tökéletes a rizs. Egy kínai ismerős mutatta a trükköt, azóta sose sikerült elrontani.
2022. szept. 12. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:
13. Szeretem az egyszerű módszereket. Ez jónak tűnik. Hasonlóképpen gondolom, de még kísérletezek vele. Gondolom nem nagyon kevergetitek, csak az elején, amikor felöntitek vízzel és ízesítitek. Tudok egy javaslatot tenni, a babérlevelet próbáljátok ki! Nagyon finom lesz tőle a rizs, nem is nagyon kell hozzá más.
2022. szept. 12. 21:44
 15/21 A kérdező kommentje:
Sokat találkozok azzal a megoldással, hogy nem szabad forrástól kavargatni, hagyni kell elfőni a vizet a rizs tetejéről (főzelékes állag, rizsszemek között bugyog a víz), 15 percet kell pihentetni lefedve majd villával átkavarni (kigőzöltetés > amitől nem ragad össze).
2022. szept. 12. 21:45
 16/21 A kérdező kommentje:

Ő így csinálja, nagyon ügyes, érdemes követni a csatornáját!


https://www.youtube.com/watch?v=4mznVMfHLPM

2022. szept. 12. 21:56
 17/21 anonim ***** válasza:
13. Azért az ujjperc nem éppen mindegy h egy 50 kilós nőé v egy 130 kilós kétméteres férfié... 😎
2022. szept. 12. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
Jajnne.. szoky egy agyonhájpolt mekkmester...
2022. szept. 12. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:
18. Szeretnénk egy páran úgy főzni mint ő, csak hogy a védelmébe keljek.
2022. szept. 12. 22:20
 20/21 A kérdező kommentje:

Sok-sok kudarc után megfejtettem a (számomra) tökéletes pergős rizs titkát! 🏆🎖🍚


- 1 rész rizs, 2 rész víz.


- A rizst megmosom, hogy minél tisztább legyen a róla leöntött víz!


- A vizet felforralom! (Ez nagyon fontos!)


- A vizet sózom, fűszerezem! Ha kell, teszek bele hagymát, babérlevelet, fűszersót vagy olajat! (A só a lényeg, a többi mellékes!)


- Beleöntöm a rizst a forrásponton lévő vízbe, egyszer megkeverem és innentől kezdve hagyom! ("Csinálja magát!"👨‍🍳⏳👩‍🍳)


- Az utolsó buborékig lefőzöm róla a vizet, csak a lyukacsos rizs marad!

Ez körülbelül 10-11 percet vesz igénybe (nálam)!


- Elzárom a gázt és NEM FEDEM LE A RIZST, így pihentetem 15 percet!

(Ekkor még éppen le tud hűlni a teteje és nem puhul meg annyira az alja!)


- Negyedóra múlva átkeverem a rizst hogy a gőz felszabaduljon (kigőzöltetés), de ennek is megvan a technikája! Nem úgy keverem körbe-körbe mint a levest, hanem lenyúlok az aljára (fakanállal vagy bármivel), felemelem a rizst és visszaszórom magára, azaz átforgatom. Ha egy kicsit összeálltak a rizsszemek (előfordul), akkor finoman megsimogatom őket hogy szétessenek.


- Ha megvan az átforgatás, újra állni hagyom és kész is a pergős rizs!


Az állaga fantasztikus, pont jó, közepesen puha, nem mállik szét, nem ragad össze (ha jól csináljuk)!


Megjegyzés: Ha lepirítjuk a rizst, értelemszerűen nyakon borítjuk forró vízzel és utána ízesítjük!


🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚

😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚

2022. nov. 29. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!