Mi a tökéletes pergős rizs titka?
1) kimérsz egy térfogati egység hosszúszemű A rizst
2) belerakod egy szűrőbe és addig mosod át ámíg már nem fehér a belőle kijövő víz
3) beleteszed egy lábasba
4) beleöntesz egy terfogati egység (amivel a rizst mérted) vizet
5) az edényedet nem teszed tele, 1 cmrel a teteje alá érve teszel vizet, azt is beleöntöd
6) a lábos alá gyújtasz magas lángon amíg fel nem forr
7) ha felforrt, lefeded és takarék lángra veszed
8) vársz 18 percet
Maosdik módszer
1) Kimersz egy egyseg rizst.
2) Kiolajozol egy labast es magas langon kevegetve 2 percig piritod
3) kimersz ket egyseg vizet amit raontesz a rizsre
4) magas alngon megvarod hogy forrjon
5) leveszed takarek langra es lefedve varsz 18 percet.
Mindket esetben sozni is kell
Ő így csinálja, nagyon ügyes, érdemes követni a csatornáját!
Sok-sok kudarc után megfejtettem a (számomra) tökéletes pergős rizs titkát! 🏆🎖🍚
- 1 rész rizs, 2 rész víz.
- A rizst megmosom, hogy minél tisztább legyen a róla leöntött víz!
- A vizet felforralom! (Ez nagyon fontos!)
- A vizet sózom, fűszerezem! Ha kell, teszek bele hagymát, babérlevelet, fűszersót vagy olajat! (A só a lényeg, a többi mellékes!)
- Beleöntöm a rizst a forrásponton lévő vízbe, egyszer megkeverem és innentől kezdve hagyom! ("Csinálja magát!"👨🍳⏳👩🍳)
- Az utolsó buborékig lefőzöm róla a vizet, csak a lyukacsos rizs marad!
Ez körülbelül 10-11 percet vesz igénybe (nálam)!
- Elzárom a gázt és NEM FEDEM LE A RIZST, így pihentetem 15 percet!
(Ekkor még éppen le tud hűlni a teteje és nem puhul meg annyira az alja!)
- Negyedóra múlva átkeverem a rizst hogy a gőz felszabaduljon (kigőzöltetés), de ennek is megvan a technikája! Nem úgy keverem körbe-körbe mint a levest, hanem lenyúlok az aljára (fakanállal vagy bármivel), felemelem a rizst és visszaszórom magára, azaz átforgatom. Ha egy kicsit összeálltak a rizsszemek (előfordul), akkor finoman megsimogatom őket hogy szétessenek.
- Ha megvan az átforgatás, újra állni hagyom és kész is a pergős rizs!
Az állaga fantasztikus, pont jó, közepesen puha, nem mállik szét, nem ragad össze (ha jól csináljuk)!
Megjegyzés: Ha lepirítjuk a rizst, értelemszerűen nyakon borítjuk forró vízzel és utána ízesítjük!
🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚🍚
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!