Hogyan főzzek rizst? Ha forralok vizet és beleszórom ugy nem jó?
Anya mondta már hogy olajon pirítsam le majd ahány bögre a rizs dupla annyi bögre vizet tegyek rá és majd elfoli a vizet és akkor jo.
De nekem peszmeges lesz a rizs és nem jo. Nem tudom így megfozni. Ha forralok egy lábas vizet és beleteszek annyi rizst amennyit akarok úgy nem fő meg? Nyilván nem főli el a vizet de majd leszurom. Úgy nem jó?
19: a kerekszemű alapvetően tejberizshez, krémes rizottóhoz jó.
A pergős rizshez a hosszúszemű kell, lehetőleg A minőség.
Akkor itt volt a probléma nálad, nem az elkészítési módszer a rossz, amit anyukád monodtt.
Én mikróban csinálom fedhető üvegtálban.
2 dl rizs
4-5 dl víz
Só, ízlés szerint
1-2 evőkanál olaj
5-10 centis csík tubusos vöröshagyma krémből
Csak bedobálod ezeket és mehet a mikróba max fokozaton, még kevergetni sem kell.
Pirítva nincs a rizs.
Ragacsos rizst kapsz eredményül, én nem szeretem a pergőset.
Dupla magas üvegtál kell, mint a belerakott mennyiség, mert kifuthat.
Sokan hagyma nélkül csinálják, pedig sokkal finomabb azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!