Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kenyérsütőgép dobozába ha...

A kenyérsütőgép dobozába ha beleszórom az alapanyagokat, és ő megdagasztja, utána mit kell csinálni sütés előtt?

Figyelt kérdés
A keverőlapátot nem lehet kivenni a dobozából, de elvileg ez a gép meg is süti a kenyeret, nem csak dagasztja. Belesül a lapát? Vagy van hozzá olyan doboz amibe nincs lapát? (Dalton ddk0838)
2015. ápr. 29. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, belesül a lapát. Szoktak adni a géphez egy kampós végű drótot, amivel a kész kenyérből ki lehet venni a lapátot, ha benne maradna kivételkor.
2015. ápr. 29. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha benne marad a lapát, kihűlés után kézzel ki lehet venni a kenyérből.
2015. ápr. 29. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Van aki ki szokta bányászni a lapátot az utolsó dagasztás után és még kelesztés előtt. De nem érdemes, mert luk akkor is lesz egy pici. A lapát belesül, de ha hagyod pihenni a dobozban a kisült kenyeret még 5 percig, akkor könnyen ki fog csúszni majd a kenyér a lapát nélkül is.
2015. ápr. 29. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nem sikerülne az első kenyered (nem szokott), akkor ezt próbáld ki:

3 dl víz

2 nagymérő olaj

1 kismérő kefír (vagy joghurt)

1 kismérő cukor

200 g rétesliszt

250 g finomliszt

2 kismérő só

1,5 kismérő szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő


Normál program (a kismérő kb 1 teáskanálnak, a nagymérő 1 evőkanálnak felel meg)

2015. ápr. 29. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, és a recept tippet főleg! Holnap jön a próbasütés az itt leírt recept alapján :)
2015. ápr. 29. 21:00
 6/8 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

Azt javaslom, hogy ne a dobozba szórd az alapanyagokat, hanem az üstbe! :)


Amúgy az én bevált receptem:

24 dkg kenyérliszt (BL80-as Pannon)

24 dkg egyéb liszt, például:

14 dkg tönkölybúza finomliszt

5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

5 dkg zabpehely

Kb. 50 dkb-ba férjen bele, a mennyiségeket lehet variálni, ha több tönkölybúzalisztet teszünk bele, akkor tömörebb lesz a kenyér.

1-2 kávéskanál só

1 kk ecet

1 evőkanál étolaj (elhagyható)

3 dl víz (hogy langyos vagy hideg, az gépfüggő)

1 kk (kis mérőkanál) élesztőgranulátum

2-3 evőkanál magkeverék, pl.:

lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag: ezeket akkor kell beletenni, amikor a gép sípol (20-30 perccel a program indítása után),

de lehet egyből is; éjszakai - időzített - sütésnél pl. nem érdemes ezért külön felébreszteni magunkat :)


sorrend: ecet, só, olaj, víz, lisztek, a tetejére az élesztő, 1-es program, egyszerű kenyérsütés (3 óra)

2015. ápr. 30. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Az enyém csipog, amikor ki lehet venni a lapátot a sütés megkezdése előtt. Kiveszed a formát, kifordítod a lisztezett deszkára/kezedbe a tésztát, kiveszed a lapátot, vissza a tésztát és kész. Automatikusan áll a program hogy ezt elvégezd.

Ha nem veszed ki, akkor belesül, de kihűlés után ki tudod venni. A kampót nem tudom hogy kell használni :D :D

A lyuk benne lesz, azt én nem szeretem.

2015. ápr. 30. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Sziasztok.

Milyen tipusu géped van, h csipog dagasztás után?

2016. jan. 17. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!