Hogyan főzzek rizst? Ha forralok vizet és beleszórom ugy nem jó?
Anya mondta már hogy olajon pirítsam le majd ahány bögre a rizs dupla annyi bögre vizet tegyek rá és majd elfoli a vizet és akkor jo.
De nekem peszmeges lesz a rizs és nem jo. Nem tudom így megfozni. Ha forralok egy lábas vizet és beleteszek annyi rizst amennyit akarok úgy nem fő meg? Nyilván nem főli el a vizet de majd leszurom. Úgy nem jó?
Vagy valami egyszerű ötlet?
Nagyon kezdő vagyok és albérletbe lakok ahol gáztűzhely van és elég gyorsan megfo és leég minden úgyhogy ez is nehezíti a dolgom.
Uristen
Ha megfott kibontod a zacskot kiontod egy talba a fott rizset es befuszerezed
Nem nagy dolog
A kezdéshez egy kis segítség: [link]
Rengeteg videó is van, azokkal még egyszerűbb megcsinálni egy ételt: https://www.youtube.com/watch?v=o4vNgpe0jsY
Levesekből most már eszméletlenül jó (és egyelőre még olcsó) zacskós leveseket kapni az Aldi-ban és a Müller-ben (ahol a teák vannak ott keresd), ezeket még a 10 éves fiam is meg tudja csinálni. Jól laksz vele, finom, gyorsan elkészül és meleg étel.
Anyukád jól mondta.
Egy bogre rizst merj ki egy lbasba. Mehet ra ket bogre viz. Ezt felforralod. Amikor felforrt, leveszed a legalacsonyabbra a langot es lefeded. 20 perc mulva kesz.
Amugy ugy is jo ha beleszorod vizbe es leszurod. De ugy konnyu tulfozni es trutyis lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!