Jo kenyér recept? A kenyeret miután ki hűlt zacskóba kell tenni hogy a héja megpuhuljon? És én nem csináltam jól hogy eléggé morzsálódott mikor vágtam?
Rá szántam magam hogy végre megpróbáljak kenyeret sütni. Csak fél kgból csináltam így hamar el is fogyott(még az nap),de nagyon morzsálódott. Mit csináltam rosszul? És ha fedővel sütöm hány fokra kell előmelégíteni a sütőt?
A receptet később tudom csatolni mikor meg leltem honnan néztem .
A kenyérsütés is olyan, mint a többi sütés-főzés.
Van egy tanulási szakasza, amikor még lehet nem tökéletes az eredmény, de azokból is tanulni lehet, és meglesz az a recept, ami neked beválik.
Élesztős, vagy kovászos kenyeret sütöttél?
Kisütés után vízzel szokták a kenyér héját átkenni, azzal kezelik, hogy ropogós legyen.
A morzsalékosság oka lehet a liszt, a tészta állaga, de ha ízlett, az első próbálkozásra siker.
Meleg kenyeret semmibe se csomagj. A jó házi kenyérnek ropog a héja és ez élvezeti értéket ad hozzá.
Amikor kihűlt akkor ideális esetben pékáruhoz való zsákba kellene caomagolni. Ha ez nincs, akkor mehet a műanyag zacsi, de másnap már nem lesz ugyanolyan, harmadnap meg kifejezetten csak pirítósnak való
A morzsa lehet attól hogy nwm volt jó a recept meg attól hogy nem volt eléggé kidagasztva. Ha csak összwkevertél mindent és gyúrtad pár percet hogy összeálljon, az a baj. Kézzel kb 15 lerc kell minimum, géppel is 7-8 míg kialakul a sikérszerkezet, amitől a kenyér kenyér elsz
#1 nagyon finom volt csak nagyon morzsálódott.
#3 kézzel dagasztottam sokáig
Ha nem volt a receptben zsiradek, legkozelebb tegyel.
Az esetleg segithet. Csak akkor kicsit tovabb kell keleszteni
Milyen lisztet használtál?
A kenyérlisztnek magasabb a sikértartalma, mint a finomlisztnek, ami nem azt jelenti, hogy az utóbiból nem lehet kenyeret sütni.
A tészta dagasztásnak is megvannak a fortélyai, a kenyértŕdztákat a kelesztés közben többször is áthajtják, azzal levegőt zárnak közé.
Limara péksége oldalán nézz vmi egszerűbb receptet- azok tuti beváltak.
De nejlonzacskó tilos! Szörnyű bepállott lesz tőle a kenyér, még penészedhet is.
Ezt a nylon zacskót a kereskedésekben találták ki, de ott sem m elegen rakjál bele a kenyeret.
Én nagyon nem szeretem az olyan kenyeret, de persze ettem már olyat is.
A nylonba csomagolt kenyér néhány óra múltán már szivacsos jellegű, később szinte nyúlóssá válik és hajlamos megpenészedni is.
Amikor még általános volt, hogy otthon sütik a kenyeret, azt soha nem próbálték elzárni a levegőtől, kenyérruhával takarták le, hogy a folyadékveszés üteme lassabb legyen, de akkor sem estek kétségbe, ha megszikkadt a kenyér.
9: hol van az a külföld?
Szinte mindenhol van sokféle típusú liszt, itt van pl. a német választék:
Weizenmehl
Type 405: Dieses Mehl gilt als das Standard-Weizenmehl und ist besonders für Kekse, Plätzchen und Kuchen geeignet. Zum Brotbacken eignet es sich allerdings nicht gut.
Type 550: Gut geeignet für Brötchen, Baguettes und Hefegebäck. Dieses Mehl wird meistens für helle Brote verwendet.
Type 812: Dieses Mehl eignet sich gut für helles Mischbrot.
Type 1700: Dieses Mehl ist ein Weizenvollkornmehl, bei dem das volle Korn gemahlen wurde. Es ist vielseitig für Backwaren einsetzbar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!