Leves kocka, vegeta egészségtelen?
Oké, akkor pontosítsunk: tele van szintetikus ízfokozókkal.
És amit valaki írt, hogy a civilizált élet úgy amblokk egészdégtelen:ez igaz, de szerintem pont fordítva kellene hozzáállni - a lehetőségekhez képest a legegészségesebben élni. Pl. ha módod van, akkor egy, nappali műszakban dolgozni, a szervezetedbe a lehető legkevesebb vegyi anyagot juttatni (pl. sosem értettem, minek az öblítő a ruhákra, ha egyszer úgyis dezodort és parfümöt fújok magamra, inkább egy enyhe savval közömbösítem a mosópor lúgos kémhatását).
"Oké, akkor pontosítsunk: tele van szintetikus ízfokozókkal."
Egyáltalán nem oké! Amikor valaki kémiáról beszél értsen is hozzá!
"A glutaminsav számos táplálékfehérjénk építőköve, például sajtokban, húsokban, gombafélékben, cukorborsóban és tejben nagyobb koncentrációban mutatható ki. Egy része szabad, más aminosavakhoz nem kötődő formában található. Csak ez a szabad glutamát rendelkezik ízjavító tulajdonsággal. A paradicsom és bizonyos sajtok ízjavító hatása részben a szabad glutaminsav tartalmuknak köszönhető."
Akkor miféle műanyagról beszélnek egyesek?
A főzni tudó fiúnak: nem mindenki szereti a csípős,erős ételeket. A borsos tokány sem attól jó,ha sok a bors benne!
Sőt,az erős fűszerek elnyomják a többi ízt.
Régen úgy tartották a szakácsok is,hogy ha egy étel túlfűszerezett,akkor azzal valami baj va. Akkor tettek bele egyesek erős fűszereket,ha a hús pl. már nem volt elég friss.
"egy étel túlfűszerezett,akkor azzal valami baj van"
Én nem agyonfűszerezésről beszéltem hanem a brassóiban uralkodni kell a fokhagyma ízének a borsostokányban meg a borsénak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!