Szeretnék egy kicsit lejjebb adni a hústfogyasztásunkból. Milyen fogásokat szoktatok készíteni ami laktató, finom, lehetőleg egészséges, de húsmentes?
Szoktam pl padlizsán, cukkini, tök pörköltet csinálni. Mint a húsból, csak zöldségből van. Általában durum tésztával eszem. Ha laktatóbban szeretnéd, meg lehet szórni reszelt sajttal.
Spenót / sóska tojással vagy bundás zsemlével, vagy petrezselyemes krumplival.
Vannak zöldség fasírtok, gabona fasírtok, de azért a bő olajban sütött ételeket nem ajánlott gyakran enni.
Görög saláta kuszkusszal vagy sült édesburgonyával.
Elvileg húst úgy is tudsz spórólni, hogy több zöldséget esztek mellé körítésként, salátaként, meg ha nem nagy darab vagy szelet húsokat készítesz, hanem kisebbekre vágod, akkor a kisebb adag is többnek néz ki.
Másrészt ha a neten vegetáriánus vagy vegán ételeket keresel, sok új, szokatlan és finom receptet találhatsz. (És nem kell semmiféle speciális vega/vegán összetevö vagy hús pótló, az ilyen receptekkel ne foglalkozz)
A másik, hogy keress töltött, rakott zöldséges recepteket, a húst majdnem mindenhol tudod gombával, padlizsánnal helyettesíteni.
Sok mediterrán tészta is húsmentes vagy csak igen kevés húst tartalmaz, cserében sok zöldséget.
Zöldaégfasírt főzelekkel
Zoldsegfasietba tehetsz gabonafelet es a vegtelensegig varialhatod a zoldsegeket, fuszereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!