Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mik az olcsó tápláló, egészség...

Mik az olcsó tápláló, egészséges ételek? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Kolis vagyok, magamnak kell főzni sütni, megvásárolni az élelmiszereket. Ilyen árak mellett muszáj dolgozni suli mellett, hogy a hónap végére maradjon is valami. Milyen ételeket készítsek, amik olcsók, egészségesek, táplálóak. Lehetőleg olyanokra vagyok kíváncsi, amiket könnyen el lehet készíteni. (Koliban macerásabb a főzés, máshoz is kell igazodni stb...)

2022. aug. 12. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A főzelékek tipikusan ilyenek. Könnyen, gyorsan is elkészülnek. Zöldborsó, sárgaborsó, babfélék, lencse, spenót, kelkáposzta, paradicsomos káposzta, finomfőzelék, krumpli stb. Ha lehetőséged van adagonként fagyasztani, egy nagy adag pörkölt feltétként jól jöhet, abból lehet rízzsel, tarhonyával, tésztával is ételeket kihozni. Csinálhatsz darált húsos ragukat, akár bolognai szószt (klasszikusan zöldségekkel készül), ami a mennyiséget is szaporítja, csak a tésztát, rízst kell hozzá kifőzni, 15 perc alatt megvagy, ha 1x megcsinálod, és adagolod.
2022. aug. 12. 17:52
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Otthonról ha viszel bármilyen sült húst, tudsz hozzá csinálni egy marék zöldségbol (hagyma, paprika, paradicsom, uborka) tortilla tekercset. Egy kis majonéz kell még bele. Isteni. Laktató, egészséges.
2022. aug. 12. 19:44
 3/9 anonim ***** válasza:
21%

Olcsó, tápláló, egészséges és könnyű elkészíteni?

Ki mondta, hogy van ilyen?

2022. aug. 12. 21:03
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Zabkásat sokat ettem kolis koromban, almával meg fahéjjal.

Rántotta 3 tojásból, nagyon felment a tojas ára, de meg mindig megúszol egy kajálást 250 ftból.

Rizs mindenhez, olcsó szezonális zöldségek, káposzta, vagy veszel egy fagyasztott zöldborsót, tejjel besűrítve pár napi ebéd kijön belőle.

Sült krumpli, akár olaj nélkül is sütőben.

Babfasírt, meg persze az epengedhetetlen kolis zacskósleves, mobdjuk az elég távol van az egeszségestől, de néha nem lesz bajod tőle.

2022. aug. 13. 11:03
 5/9 anonim válasza:
33%

Mai étkezésem:

reggeli: 300g zab (egész szemek) ~ 270 Ft

ebéd: 400 g csirkemáj, 60 g kókuszolajjal ~ 550 Ft

vacsora: nem lesz.

2022. aug. 13. 16:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez most komoly?
2022. aug. 14. 04:33
 7/9 anonim válasza:
6: Komoly. És egyáltalán nem voltam éhes tegnap.
2022. aug. 14. 18:01
 8/9 anonim ***** válasza:
49%

A második válaszolóhoz fűznék annyit hozzá, hogy a tortilla tekercs tényleg jó ötlet, viszont a bolti tortilla lap szerintem indokolatlanul drága, ha egyszer belejössz, magadnak fillérekből előállíthatod.

Én ettől a recepttől indultam: [link]

De valójában ha összegyúrod ezeket a hozzávalókat, hagyod állni egy kicsit, majd pedig amennyire tudod kinyújtod (ha nincs sodrófád kézzel vagy borosüveggel) szuper kis lapokat kapsz, amibe a töltelék lehet bármi.

2022. aug. 14. 18:05
 9/9 anonim ***** válasza:

regebbi kerdes..gondolom mostanra megtalaltad a menetet?

Nekem az segitett mive lkoran kelo voltam hogy reggel elore foztem estere...reggel kb senki nem volt a konyhaban idom volt...10re akkoris siman beer az ember az eloadasokra..

es este mar csak amit frissen kell hozza csinalni megfoztem 10 perc alatt es megvan a kaja

2023. okt. 12. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!