Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diós csoki muffin és meggyes...

Diós csoki muffin és meggyes muffin receptet tudtok?

Figyelt kérdés
2010. szept. 25. 11:52
 1/5 A kérdező kommentje:
diós csokis...
2010. szept. 25. 11:53
 2/5 anonim ***** válasza:
2010. szept. 25. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

nézz szét ezen az oldalon, itt sokféle muffin van...


[link]

2010. szept. 25. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem van egy kipróbált receptem..... ez az alap, de akármit tehetsz bele:

- 12 dkg vaj/margarin (olvasztott)

- 20 dkg cukor

- 1 cs vaníliás cukor

- 2 db tojás

- 30 dkg liszt

- 1 sütőpor

- 2 dl tej


Ha kakaót is teszel bele, akkor csak 25 dkg liszt legyen és a tej csak 1 dl legyen. Ezen kívül mindent belerakhatsz, ami neked kell........

2010. szept. 25. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Meggyes muffin


Hozzávaló:30dkg meggy, 15dkg puha vaj, 4 tojássárgája, 20dkg cukor, fél citrom reszelt héja és leve, 5dkg liszt,5dkg darált mandula, 5dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 4 tojásfehérje, 1 csipet só


A sütőt 175C-ra (légkeveréses 160C) előmelegítjük.

A muffinformába rakjuk a papír kapszlikat.

A vajat a tojássárgájával 15 dkg cukorral habosra keverjük. A ciromhéjat és levét, valamint a kimagozott meggyet hozzáadjuk.

A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, apránként beleszitáljuk a maradék cukrot. A sütőport, a keményítőt, a mandulát, a lisztet, elvegyítjük, és a meggyes krémhez adjuk. A fehérjehabot is óvatosan hozzáadjuk. Elosztuk a tésztát a formákba, és 20 percig sütjük.


Csokis muffin


Hozzávaló:tésztához:5 dkg apróra vágott dió, 12,5dkg étcsoki, 10dkg vaj, 20dkg liszt 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 7,5dkg cukor. 1 csapott teáskanál őrölt fahéj 3 tojás, 0,75 dl tej

csokimasszához:17,5dkg étcsoki, 1,75dl tejszín

díszítéshez: színes cukogolyók


Serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a diót.

A vajat a feldarabolt csokival megolvasztjuk.

A sütőt 200C -ra (légkeverésesnél 180C) melegítjük.

A muffinpapírokat belerakjuk a formába.

A diót, lisztet, sütőport szódabikarbónát, cukrot, fahéjat, elvegyítjük. A vajas csokoládét elkeverjük a tojásokkal, meg a tejjel, majd ezt is a listes keverékbe forgatjuk.

A tésztát formákba töltjük 15percig sütjük.

Addig elkészítjük a csokimasszát.

A csokit apróra vágjuk. Felmelegítjük a tejszínt(nem felforraljuk), és állandó kevergetés közben felolvasztjuk benne a csokoládét. Addig hagyjuk hűlni a masszát, míg a belemártott fakanálnyélen, sűrű bevonat nem képződik.

Habverővel felverjük, amíg kenőlapáttal lehet vele dolgozni.

A kihűlt tésztára ezt a masszát kenjük, és cukorgyönggyel, drazséval díszítjük.

2010. szept. 25. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!