Valami, olyan étel recept amihez nem kell sok alapanyag, de nagyon finom és laktató, tudtok?
Hozzávalók
2 tojás
18 dkg cukor
2 dl napraforgóolaj
25 dkg sárgarépa
22 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
ha van:12 dkg apróra vágott dió
A tojást felverem, majd alaposan elkeverem benne a cukrot és az olajat. Kis lyukú reszelőn lereszelem a sárgarépát, és a szódabikarbónával, a dióval, a fűszerekkel és az átszitált liszttel együtt a tojásos keverékhez adom. Alaposan összekeverem a tésztát, kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben, 190 fokon (alsó-felső sütés, légkeveréssel 170) kb. 35-40 percig sütöm - akkor jó, ha megemelkedik, és a piskótához hasonlóan a széle kezd elválni a formától.
rakd a répát homokkal teli ládába, hűvösre, karácsonyig eláll.
Franciasaláta, zöldségleves, répaleves:Joghurtos sárgarépaleves
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 szál sárgarépa, 1 doboz joghurt, só, őrölt fehérbors, őrölt római kömény és gyömbér.
Elkészítés:
Egy fazékban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, de vigyázzunk, ne égjen meg! Tegyük bele a megtisztított és felkarikázott sárgarépát, sózzuk, őrölt fehérborssal, kevéske római köménnyel és gyömbérrel fűszerezzük. Fedővel letakarva pároljuk 5-6 percig. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, tehetünk bele egy zöldségleveskockát is. Főzzük 15 percig. Ha elkészült, kézi mixerrel pürésítsük, majd finomlyukú szitán passzírozzuk át. Tálalás előtt a joghurtot keverjük össze pár szedőkanálnyi forró levessel, majd állandó keverés mellett öntsük bele az elkészült répalevesünkbe. Tovább forralni nem kell, mert a joghurt a hő hatására összemehet. Levesestányérba vagy csészébe tálaljuk, tetejét joghurttal megcsorgatva dekorálhatjuk.
még mindig az első vagyok: hamis túrógombóc: 1 nagy doboz tejföl, búzadara, cukor. készíts sűrű tejbegrízt (ne tejjel hanem tejföllel és grízzel,cukorral) mikor jó sűrű, akkor csinálj gombócokat belőle (én kanállal csak úgy kiszaggatom) és egyenesen bele a pirított zsemlemorzsába. főzni nem kell! egyszerű, és nagyon finom.
répásat sajnos nem tudok...
sajtmártásos tészta: készíts világos rántást (liszt-olaj) engedd fel tejjel, szórj bele reszelt sajtot,(nem kell sok, kb. 1 maréknyi) és ízlés szerint fűszereket (én szerecsendiót szoktam, meg tárkonyt) és mártás-sűrűre főzöm. kifőzök sós vízbe bármilyen tésztát, összekutyulom a mártással, mehet a tetejére reszelt sajt. kb. 10 perc alatt össz-vissz meg is van.
remélem tudtam segíteni....a répucikat pucold meg, rakd be a fagyasztóba. én is ott tartom :-))
további szép napot!
köszönöm szépen:)
csináltam répatortát, meg lángost is :)
a lángos fini lett, de még sose csináltam répatortát szóval az kicsit furi,de ehető ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!