A vajas tésztát így is el lehet készíteni?
Figyelt kérdés
Eredetileg ugyebár úgy kell,hogy a lisztet és a margarint összemorzsoljuk és utána jöhet hozzá a többi alapanyag. De az a morzsolgatás nekem elég hosszú és fáradtságos(nem vagyok valami gyakorlott szakács), főleg most, hogy dupla adagot szeretnék csinálni Karácsonyra.Lesz valami baja a tésztának, ha nem morzsolom össze előre a margarint a liszttel? A sorrendet meg a mennyiségeket betartanám,csak ezen az apróságon változtatnék.2008. dec. 21. 22:28
1/5 anonim válasza:
Szia! Szerintem nem lesz probléma, csak annyi, hogy akkor jobban össze kell gyúrnod a kész tésztát, hogy egyenletes legyen benne a margarin, ami azért fáradságosabb, mint morzsolgatni.
2/5 anonim válasza:
Nem hiába írja a nagy könyv a morzsolgatást.
Az azért fontos,hogy az összes lisztszemcsét körbevegye a zsiradék.Ha nem így teszel,sütés közben bizony észreveszed hogy a tészta egyik helyen száraz,másik helyen meg csurog belőle a zsiradék.
Miért nem veszel kész tésztát??Lehet kapni beiglinek valót is,meg rendes vajastésztát is.És nem sokkal drágább,mintha te készíted és az idődet se rabolja.
És ezeket tuti nem lehet elrontani. :-)
Maszatka,a pék
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat.Akkor asszem mégiscsak maradok a morzsolgatásnál. Több helyen is kerestem fagyasztott linzer/vajas tésztát ,pl Lidl,Tesco és kisebb boltok,de nem árultak...
2008. dec. 22. 15:43
4/5 anonim válasza:
Szia! Nem csak fagyasztott tészták vannak, hanem csak hűtöttek. A Spar-csoportnál a hűtőpultban a tojások környékén szokott lenni.
Jó sütögetést, kellemes ünnepeket.
Üdv: első válaszoló
5/5 anonim válasza:
A Pennyben fagyasztott van. Nézz szét a fagyasztókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!