A házi kelt tészta jó lehet pizzaszerűen megsütve?
Figyelt kérdés
Nem feltétlenül pizzát készítenék belőle, csak ilyen lapított, minden finomsággal megrakott sós lepényt. Alkalmas erre is?2022. aug. 22. 17:10
1/11 anonim válasza:
Persze. Csak csipetnyi cukrot tegyél bele, ne többet.
2/11 anonim válasza:
kemény és száraz lesz. Semmiféle lepény-élményed nem lesz.
Nincs benne élesztő, az élvezeti értéke a pizzához képest nem sok lesz...
Inkább vegyél készen tortilla-lapot, és arra pakolj ezt-azt...
3/11 anonim válasza:
Ja, hogy házi KELT tészta... VISSZA az egész, amit előbb írtam! :-DDD
Bocsánat.
Azt hittem, hogy gyúrt tésztáról van szó....
5/11 anonim válasza:
a másik kérdés volt a fejemben, hogy milyen robotgépet vegyen gyúrt tésztához - és tudat alatt ezt olvastam bele a kérdésbe. :-D
6/11 anonim válasza:
Teljesen jó lesz. Lángos is lehet belole, kenyerlangos, lepenykenyer, barmi
7/11 A kérdező kommentje:
Élesztős verzióra gondoltam! Felfuttatom cukros tejben, utána összekeverem liszttel-sóval és gyúrás után hagyom pihenni.
Ezt szoktam főzni vagy gőzölni, gondoltam talán a sütőben sem lenne rossz alap. Esetleg keverjek bele zsiradékot is?
2022. aug. 22. 21:55
8/11 anonim válasza:
7. A pizzatesztába max egy löttyintés olívaolajat szoktak tenni, de nem kötelező.
9/11 anonim válasza:
Ha főzöd, abból mi lesz? Én még nem hallottam főzött kelttesztáról. Csak sütni szoktam.
10/11 A kérdező kommentje:
Knédlit készítek belőle, bár gőzölve az igazi.
2022. aug. 22. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!