Tészta mosása? Miért jó, vagy egyáltalán hallotta-e ezt már valaki? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Családi esemény miatt soha nem látott vidéki távoli "rokon"-okat kellett vendégül lássunk (Ez a "Tudod ő a Pistike nagyapjának az ünokaöccsének a sógornőjének a gyereke jelleggű már ésszel fel nem fogható távolságban lévő valakik). Mivel sokan voltak az lett kitalálva, hogy pörkölt tésztával lesz az ebéd. Amikor megfőtt a tészta kivettük és rétettük a pörköltöt. És az egyik rokon szóvá tette, hogy a tésztát meg kell mosni. Álítólag vagy az előtt, hogy betesszük a főző vízbe, vagy amikor ki vesszük legalább 2 percig kell mosni bő folyó hidegvízbe. Én vagyok h*e, hogy eddig nem így csináltam, vagy egyáltalán mi ez?#Tészta főzés
2022. aug. 20. 16:25
1/19 anonim válasza:
Hagyd rá, te meg csináld úgy ahogy eddig megszoktad.
2/19 anonim válasza:
Mamám mindig leolbitette hideg vízben, hogy ne ragadjon össze, aztán zsírt olvasztott és abban atforgatta.
3/19 anonim válasza:
2. Oké, de nem 2 percig mosogatom mint az alsóneműt.
4/19 anonim válasza:
Mérni nem mérte az időt soha. A főző vízből kanalazta át a tésztát a hideg vízbe, ott konkrétan megzavart, amikor mind benne volt, aztán leszurte.
De neked amúgy miért fáj, ha valaki 2 percig mossa? Lehet ő anno így tanulta, neki így jó.
5/19 A kérdező kommentje:
2: Erről nem hallottam még a leöblitésről sem. Akkor ezek serint más is csinálta. nálunk a család csak zsírt olvasztott rá és rázta alaposan össze amint kivettük a főző vízből, ha nem lett azonnal felfalva.
2022. aug. 20. 16:37
6/19 anonim válasza:
Kreténség.
Hasonló, mint a hús mosása.
7/19 anonim válasza:
#5: Én is öblítem-rázogatom egy kicsit folyó hideg víz alatt.
8/19 anonim válasza:
Az olaszoknál ezért kiátkoznanak.😂
Egyebkent meg fölösleges dolog, berögződött regi szokas... semmi ertelme.
Talan régen rosszcminősegű tésztákat lehetettxkapni ami ragadt... vagy nemtom honnan ered.
De soha nem mosom. Anyukam se tette..
9/19 anonim válasza:
6. Volt itt a gyk-n olyan, aki domestosos vízben akarta mosni a daralthúst... 😂😂😂😂😂😂😂
10/19 anonim válasza:
Én is leöblítem. De pl. főzős műsorokban sokszor nem öblítik egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!