Tészta mosása? Miért jó, vagy egyáltalán hallotta-e ezt már valaki? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Családi esemény miatt soha nem látott vidéki távoli "rokon"-okat kellett vendégül lássunk (Ez a "Tudod ő a Pistike nagyapjának az ünokaöccsének a sógornőjének a gyereke jelleggű már ésszel fel nem fogható távolságban lévő valakik). Mivel sokan voltak az lett kitalálva, hogy pörkölt tésztával lesz az ebéd. Amikor megfőtt a tészta kivettük és rétettük a pörköltöt. És az egyik rokon szóvá tette, hogy a tésztát meg kell mosni. Álítólag vagy az előtt, hogy betesszük a főző vízbe, vagy amikor ki vesszük legalább 2 percig kell mosni bő folyó hidegvízbe. Én vagyok h*e, hogy eddig nem így csináltam, vagy egyáltalán mi ez?#Tészta főzés
2022. aug. 20. 16:25
11/19 anonim válasza:
10. Mert nem is kell. Azxertekes taoanyagot mosod le róla, plusz ez a rajta levő kemenyítő még sűriti is a szószt.
12/19 A kérdező kommentje:
11: Köszi! Ez jó gondolat!
2022. aug. 20. 17:18
13/19 anonim válasza:
Én úgy csinálom, hogy ha szószos tészta lesz, akkor nem öblögetem, mert akkor lágyabb lesz a szósz. Pörkölthöz leöblítem és pörköltszafttal összekeverem.
14/19 anonim válasza:
Én úgy tanultam annak idején, azért szedjük hideg vízbe, hogy a főzési folyamatot megszakítsuk.
A hideg vízben lehűl, nem lágyul, nem fő a hőtől tovább.
Próbáltam így is-úgy is, bolti tésztával csak a hideg vizes leöblítés működik nekem.
15/19 anonim válasza:
14. A tesztát nem kell hűteni, azonnal tálalni kell.
Nem véletlen az olaszok mondása: a vendeg várhat, a tészta soha!
16/19 anonim válasza:
14.-es vagyok.
Én megértem az olaszokat is :) és nem a tésztát hűtöm, hanem magát a főzési folyamatot szakítom meg azon a ponton, ahol a tészta nekem tökéletes állagú és állapotú, és a hideg víz segítségével ezt z állapotot el is érem, és megtartom. Nekem ez így jó.
17/19 A kérdező kommentje:
hú nem gondoltam, hog yilyn vitát fog szülni ez a kérdés. De amint látom ez is olyan, hogy "ahány ház, annyi szokás".
2022. aug. 20. 20:09
18/19 anonim válasza:
Én azt gondolom ahol házilag gyúrták és vágtak fel a tésztát, hogy ne álljon össze a vágásnál, elég sok plusz liszt került rá, ezért öblitették le a kifőzes után. Cérnametéltnél én is megteszem, szószos tésztáknál nem.
19/19 anonim válasza:
Mert felesleges.
Én is leszűröm, beleforgatom a raguba és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!