Van ahol igen, van ahol nem.
Az élve főzés oka anno az volt, hogy a homár szervezetében nagyon gyorsan elszaporodnak a halál után bizonyos baktériumok, amik étel mérgezett okoznak. Mivel a homarnak agya nincs, így nem érezhet fajdalmat, így nem számít allatkinzásnak. Az új tanulmányok szerint viszont képes fájdalmat érezni, így nagyon sok helyen allatvedelmi okokból megolik közvetlen főzés előtt.
A hús frissen tartásának legegyszerűbb módja, ha az állatot tartják életben minél tovább.
Ezzel évezredeken keresztül nem volt probléma, szinte minden társadalomban elsődleges szempont volt, hogy az állatok egy része élelemforrás.
A különböző tengeri herkentyűket is megpróbálták minél tovább életben tartani, ha az nem sikerül sokszor nagyon gyorsan tönkre ment a hús.
Ma már hatékony a hűtő-fagyasztó technológia, a tengeri halászok által kifogott zsákmánnyal sem rohannak azonnal a piacra, az sokszor már lefagyasztva ér partot.
Magyarországon is lehet homárt vásárolni, természetesen lefagyasztva.
A tengerpartok közelében az élő homár esetében nem kell bizonygatni, hogy friss az áru, ott annak van tradíciója, de fagyasztva szinte bárhová el tudják szállítani.
#5
Ja, nagyon jó hely lehet, ahol ilyen barbár módon bánnak az állatokkal. Minőséginek hangzik. :D
#8#
Nem én voltam az 5-ös, de valamin el kellene gondolkozni.
Hogyan ölnéd meg kíméletesen a homárt, vagy bármelyik más rákfélét a főzés előtt?
Amikor még lehetett Magyarországon sok folyami rákot fogni, az is került az asztalokra, és azokat is élve dobták bele a főzővízbe.
Barbár cselekedet?
Annyira, mint a többi állatot megölni.
Sőt... a rákot nem tudod leszúrni, kivéreztetni, bármennyire hihetetlen a forró vízbe dobás volt a leggyorsabb mód.
#8: Mi a barbárság ebben?
Ugye nem fogsz nagyon meglepődni, ha leírom, hogy minden állat él, amikor leölik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!