Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg élve főzik a homárt?

Tényleg élve főzik a homárt?

Figyelt kérdés

2022. aug. 17. 00:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Aha
2022. aug. 17. 00:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Persze. Előtte viszont lehűtik, mitől elkábul.
2022. aug. 17. 01:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Igen, mindig élő ember főzi a homárt
2022. aug. 17. 01:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
Képzeld, gyerek koromban egyszer láttam, hogy a csirkét élve vágják le.
2022. aug. 17. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Csak a jobb helyeken.
2022. aug. 17. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Van ahol igen, van ahol nem.

Az élve főzés oka anno az volt, hogy a homár szervezetében nagyon gyorsan elszaporodnak a halál után bizonyos baktériumok, amik étel mérgezett okoznak. Mivel a homarnak agya nincs, így nem érezhet fajdalmat, így nem számít allatkinzásnak. Az új tanulmányok szerint viszont képes fájdalmat érezni, így nagyon sok helyen allatvedelmi okokból megolik közvetlen főzés előtt.

2022. aug. 17. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A hús frissen tartásának legegyszerűbb módja, ha az állatot tartják életben minél tovább.

Ezzel évezredeken keresztül nem volt probléma, szinte minden társadalomban elsődleges szempont volt, hogy az állatok egy része élelemforrás.

A különböző tengeri herkentyűket is megpróbálták minél tovább életben tartani, ha az nem sikerül sokszor nagyon gyorsan tönkre ment a hús.

Ma már hatékony a hűtő-fagyasztó technológia, a tengeri halászok által kifogott zsákmánnyal sem rohannak azonnal a piacra, az sokszor már lefagyasztva ér partot.

Magyarországon is lehet homárt vásárolni, természetesen lefagyasztva.

A tengerpartok közelében az élő homár esetében nem kell bizonygatni, hogy friss az áru, ott annak van tradíciója, de fagyasztva szinte bárhová el tudják szállítani.

2022. aug. 17. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
10%

#5

Ja, nagyon jó hely lehet, ahol ilyen barbár módon bánnak az állatokkal. Minőséginek hangzik. :D

2022. aug. 17. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

#8#

Nem én voltam az 5-ös, de valamin el kellene gondolkozni.

Hogyan ölnéd meg kíméletesen a homárt, vagy bármelyik más rákfélét a főzés előtt?

Amikor még lehetett Magyarországon sok folyami rákot fogni, az is került az asztalokra, és azokat is élve dobták bele a főzővízbe.

Barbár cselekedet?

Annyira, mint a többi állatot megölni.

Sőt... a rákot nem tudod leszúrni, kivéreztetni, bármennyire hihetetlen a forró vízbe dobás volt a leggyorsabb mód.

2022. aug. 17. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
48%

#8: Mi a barbárság ebben?

Ugye nem fogsz nagyon meglepődni, ha leírom, hogy minden állat él, amikor leölik?

2022. aug. 17. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!