Milyen fajta ételekbe való a sáfrány? Melyik jobb, a Horváth Rozi féle sáfrányos szeklice, vagy a Kotányi féle sáfrány? (Az utóbbi nagyon drága.) Milyen ízt ad az ételnek, vagy csak a színezéke miatt használatos leginkább?
Figyelt kérdés
2022. aug. 12. 07:20
1/6 anonim válasza:
A sáfrányos szeklicének nincs olyan íze mint a sáfránynak. Az lényegében a sáfrány koppintása. A rendes sáfrányból elég egy csipet is bármilyen ételbe, olyan intenzív íze van.
Passzol pl rizottóhoz
2/6 anonim válasza:
A sáfrányos szeklice nem sáfrány, egy teljesen más, itthon is megtermő növény. A sáfrány pedig az egyik krókuszfajta porzója.
Teljesen más.
3/6 A kérdező kommentje:
Milyen ízt ad az ételnek? Érdemes helyettesíteni a sáfrányt a sáfrányos szeklicével?
2022. aug. 12. 08:13
4/6 anonim válasza:
Ha csak színt akarsz adni az ételnek akkor tökéletes a szeklice is. Milyen az íze... Kicsit pikáns, én szeretem ha nagyritkán jut bele.
5/6 anonim válasza:
A sárfránynak töménybe fogorvos íze van. Nagyon nagyon kevés kell belőle, így
Rizottót már mondták, de a svéd sákrányos cipókban is ez van, meg egy csomó indiai, pakisztáni ételben.
És igen, az igazi sákrány rohadt drága, mert kézzel kell szedni és a krókusz nem virágzik túl sokat, és 10-15 virágból lesz alig egy csipet.
6/6 anonim válasza:
Régen tyúkhúslevesbe tettük, csak egy picit, hogy szép színe legyen. Arra már nem emlékszem, milyen íze volt, de biztosan nem túl domináns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!