Dobostorta-töltelék Horváth Ilona módra. Vélemények?
Hozzávalók:
2 dl feketekávé;
25 dkg cukor;
4 szelet puhított csokoládé vagy 5 dkg kakaópor;
fél rúd vanília;
20 dkg vaj.
Elkészítés:
A cukrot a feketekávéban feloldjuk, hozzáadjuj a puhított csokoládét vagy kakaót, s fél rúd vaníliával sziruppá főzzük. A szirup eleinte habosan fő, ezért folytonosan keverjük, hogy ki ne fusson. Akkor van készen, ha már nagy hólyagokat vet és vízbe cseppentve nem fut szét, hanem összeáll, golyót formál. A tűzről levéve 1-2 percig hűtjük, aztán még melegen hozzáadjuk a 20 dkg vajat. Habüstbe vagy porcelán tálba kiöntjük, langyosra hűtjük és habverővel addig keverjük, amíg világos színűvé válik és habos lesz.
Mi a véleményetek a recepttel kapcsolatban? Érdemes nekiállni? Van olyan közületek, aki próbálta? Milyen lesz az állaga és az íze?
Finom, habos csokikrém állaga lesz, de elég munkás, és nagyon odafigyelve kell csinálni.
Szerintem jobb, ha göz fölött fözöd - anélkül nagyon könnyen leég, és állandóan kevergeted közben.
A csokit csak akkor keverném bele, amikor már a cukorból szirup lett, úgy gyorsan elolvad, és kevésbé ég le.
Amikortól belekevered a vajat (nem margarint, hanem márkázott vajat), keverheted robotgéppel, amíg teljesen kihül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!