Semmit. Gyerekkoromban anyukám minden nyáron befőzött, mert "azt kell". A sok munkától ideges volt, a lakásban nem lehetett leülni, mert tele volt dunsztosokkal, ráadásul el sem fogyott. Akkor megfogadtam, hogy én ezt nem fogom csinálni, és be is tartottam.
N
2022. aug. 9. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Sárgabarack vagy eper lekvárt minden évben elrakok 15-20 üveggel, ez az alap, és néha valami egyebet is. Csináltam már füge, csilis zöld paradicsom, szilva, alma és sárgadinnye lekvárt is, mindegyik el is fogyott.
2022. aug. 9. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
1.Szerinte azt a pár napot simán ki lehet bírni, cserébe viszont tudod hogy it teszel el.
2022. aug. 9. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Sárgabarackdzsem
Savanyúság (csemege uborka, csalamádé)
Lecsó
Nálam ez nem probléma, mert nem ipari mennyiségben készítem, csak amennyi egy télen elfogy. Dunsztolgatni nem szoktam, dacára annak, hogy nem használok tartósítószert, hanem fejre állítom 20 percre az üvegeket és utána mennek a helyükre a polcra. Soha nem romlik meg semmim.
Amiből van annyi, hogy érdemes feldolgozni, azt megcsinálom.
2022. aug. 9. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Régebben lecsót tettem el, de már olyan drága az alapanyag, hogy em csinálom. Imádtam télen elővenni a befőzött lecsót, az egy falat nyár volt mindig.
2022. aug. 9. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Most épp uborkaszezon van a kertünkben, közel sem ipari mennyiség, kb 4-5 üvegnyi csemegeuborka jön majd belőle, úgyhogy ez lesz a következő. Néha csinálok lekvárt (barack, eper, áfonya), meggykompótot, elteszek paradicsomot.. mikor mi. Nem tart ki egy évre, de nem baj, néha előkerül és finomabb a boltinál, én meg szeretek ilyesmivel pepecselni.
2022. aug. 9. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Ami van olcsón. Sárgabarack, eper, áfonya lekvár. Idén kaptunk epret, abból szörp lett, meg bodzából is szörp. Meggyből inkább zselét szoktunk, utána pitékbe, túrós sütikbe tesszük.
Nálunk évi 100-150 kg gyümölcsből lesz lekvár és el is fogy (5 fő)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!