Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A majonézt valaki véletlenül...

A majonézt valaki véletlenül találhatta fel, vagy tudatosan törekedhetett valamire?

Figyelt kérdés
szóval ha belegondoltok mi a koncepció abban hogy tojássárgájához nagyon lassan sok olajat kevert?
2022. aug. 2. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ezt még a kutatok sem tudják biztosan
2022. aug. 2. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy egyszerűen csak egy új mártás létrehozása is lehetett a cél.
2022. aug. 2. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2022. aug. 2. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
A régi rómaiak (meg gondolom a görögök is) olívaolajba mártogatott kenyeret ettek. És akkor elgondolkozhatott valaki, hogy fel lehetne ütni az olajat valamivel, hogy krémesebb legyen.
2022. aug. 2. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
4. A romai kori biztosan nem nyúlik vissza a majonéz története
2022. aug. 2. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
*korig
2022. aug. 2. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
41%

Senki sem tudja, de egyébként nem mondtam, hogy a rómaiak találták ki. Csak már ők is mártogattak olajba kenyeret. A majonézhez két dolog kell: olaj és tojássárgája, szóval annyira nagy dolog nem lehetett az a plusz egy lépés, hogy tegyünk bele tojást.

Egyébként ebben a linkelt buta cikkben is csak ilyen ostobenko legendák vannak. Mire hasonlít a majonéz szó? Van egy város, igaz nem Majonéz, hanem Mahon, de onnan ered, csak sajtóhiba volt. LOL.

De ezt ti úgysem fogjátok megérteni, a Mahon városból ered, na. Egyéb kérdés?

2022. aug. 3. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy ott a tészta, azt ki találta fel? Biztos a Rotshield sztárséfje.

Pedig az egy fokkal bonyolultabb dolog, mint a mayo. Van ez a búza, annak ki kell szedni a magjait. Már ez sem egyszerű. Aztán meg kell őrölni porrá, ez a liszt. El lehet ezzel is szórakozni. Annyi nyálunk nincs, hogy mind benedvesítsük, adjunk hozzá vizet! Kész a tészta, nem volt bonyolult, liszt meg víz. Ki lehet sütni OLAJBAN. Így se rossz, de mivel lehetne feldobni még? Adjunk hozzá tojást! Így már jó puha lesz.

Az emberiség gasztronómiájának alapjai (főleg az euróövezetben + közel kelet):

liszt

víz

olaj

tojás

Ezek variációjából volt régen az etelfélék nagy része.

2022. aug. 3. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Kb. úgy volt, hogy van egy tál olajunk, amibe a konyhában a nagy sürgés-forgásban belecsurgott egy kis tojás. Vagy ott egy tálban a leütött tojás belecsurgott egy kis olaj. Attól még jó lesz az, elkeverjük, oszt meg se látszik benne. Na, kb. így született a majonéz. Hogy a neve honnan van, az már más kérdés. Magából a tojás szemének nevéből vagy a keverésből, ez már kideríthetetlen.
2022. aug. 3. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
7, 9. Az lehet hogy már a romaiak is mártogattak valami hasonlóval, de tudatosan a linkelt cikkben szereplő körülmények tették majonézzé
2022. aug. 3. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!