Szilvalekvárt főznek de minden nap kevés időm van. Nem lesz baja ha ma főzöm 7óra hosszát,lezárom és holnap megint 6-7óra alatt készre? Ecetes aláöntés,edényben.
Mi az az "ecetes aláöntés, edényben"?
Idén is főztem lekvárt, kemény fél óra volt (igen, használtam hozzá almapektint), ilyen melegben nem vagyok hajlandó hagyományos módon lekvárt főzni.
Még nem is érik a besztercei szilva!
Miből főzöd, kérdező?
Korai szilvákból soha nem lesz olyan igazi szatmári típusú szilvalekvár. Azokból simán lehet az ötperces verziót főzni - az is finom. :)
Teljesen jó.
De az is lehet hogy csak 4 órát főzöd.
Ha dzemfixet használsz, egy is elég
7: a pektin- alapú Quittinnel forrás után 5 percig kell főzni...
A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg.
A gyümölcspépbe jól keverje bele a Quittint.
Állandó keverés közben forralja fel (magas hõfokon) a gyümölcsös, Quittines keveréket.
A forrásban lévõ péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig fõzze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!