Honnan lehet tudni azt az időt a húst mikor kell hozzáadni pirításhoz?
Soha nem teszek a csirke vagy a sertéspörköltre vizet.
Összekeverem a húst a pirított hagymával, besózom, takaréklángra veszem, lefedem. Annyi lét dob ki, hogy abban simán megpuhul a hús.
Különösen így szezonjában, amikor egy-egy paprikát, kisebb paradicsomot is teszek hozzá.
Sőt, amikor már kidobta a levét, a fedőt is leveszem, hogy ne "vízben" lotyogjon és sűrű zaftja legyen.
Tedd takarékra, amint a húsnak kérge lett. Apránként pici vizet adj hozzá.
Vagy indítsd több zsiradékkql a hagymát csak az elég egészségtelen
Nálam az vált be a pörköltnél, hogy legelőször a húst pirítom körbe zsiradékon, kisebb adagokban.
Félreteszem, ezután párolom üvegesre a hagymát, majd mehet bele fokhagyma és mennyiségtől függően apróra kockázott paradicsom és paprika. Ezt kevergetem-párolom kb. negyed órán át, időnként öntök hozzá minimális vizet, azt megint elpárolom, stb. Így kialakul egy sűrű alap, amibe visszadobom a húst, fűszerezem, paprikázom és lassú tűzön főzöm puhulásig. Marhánál öntök rá egy kevés vörösbort, de alapvetően nem kell bele több folyadék.
Gyönyörű, vastag ragacsos szaftja lesz, ami beburkolja a húst.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!