Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan lehet tudni azt az...

Honnan lehet tudni azt az időt a húst mikor kell hozzáadni pirításhoz?

Figyelt kérdés
konyhai alapokat próbálok, zsiradékhoz adom a hagymát, elvileg üvegesre kell párolni, de ha utána még hozzáadom a felkockázott húst, annak nincs ideje lepirulni, mikor már a hagyma szétég még csirkemellnél is, muszáj hozzáadni vizet, hogy nem lesz főtt hús egy pörköltből?
2022. júl. 18. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Úgy, hogy nem egyszer kell vizet adni hozzá, hanem apránként és csak keveset, így "játszva" a lepirítás-felengedéssel.
2022. júl. 18. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
95%
Tényleg akkor kell, ha már üveges a hagyma. Ha elegendő zsiradékot használsz és a húst nem csak rádobod a tetejére, hanem összekevered vele, akkor nem szabadna, hogy megégjen a hagyma és nem kell hozzá víz. Bár pörköltnél pont nem baj, ha teszel hozzá egy kicsit.
2022. júl. 18. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem teszek a csirke vagy a sertéspörköltre vizet.

Összekeverem a húst a pirított hagymával, besózom, takaréklángra veszem, lefedem. Annyi lét dob ki, hogy abban simán megpuhul a hús.

Különösen így szezonjában, amikor egy-egy paprikát, kisebb paradicsomot is teszek hozzá.

Sőt, amikor már kidobta a levét, a fedőt is leveszem, hogy ne "vízben" lotyogjon és sűrű zaftja legyen.

2022. júl. 19. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
72%

Tedd takarékra, amint a húsnak kérge lett. Apránként pici vizet adj hozzá.

Vagy indítsd több zsiradékkql a hagymát csak az elég egészségtelen

2022. júl. 19. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az vált be a pörköltnél, hogy legelőször a húst pirítom körbe zsiradékon, kisebb adagokban.

Félreteszem, ezután párolom üvegesre a hagymát, majd mehet bele fokhagyma és mennyiségtől függően apróra kockázott paradicsom és paprika. Ezt kevergetem-párolom kb. negyed órán át, időnként öntök hozzá minimális vizet, azt megint elpárolom, stb. Így kialakul egy sűrű alap, amibe visszadobom a húst, fűszerezem, paprikázom és lassú tűzön főzöm puhulásig. Marhánál öntök rá egy kevés vörösbort, de alapvetően nem kell bele több folyadék.

Gyönyörű, vastag ragacsos szaftja lesz, ami beburkolja a húst.

2022. júl. 19. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!