Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell mignont készíteni?

Hogy kell mignont készíteni?

Figyelt kérdés

Van bevált mignon receptetek? Ami hasonló a cukrászdaihoz? Nem neteset keresek, hanem olyat amit valaki már próbált és be is vált.

Köszi


2008. dec. 20. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Házi csokis mignon (gluténmentes is lehet) recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

Kb. 24 darabhoz:


1 db négyszögletes, kb. 20*30*4-5cm-es kakaós piskótalap

A krémhez:

2 tojás

2 tojássárgája

20 dkg cukor

20 dkg vaj

3ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz:

20dkg tortabevonó csoki

5dkg vaj


Elkészítés:

Elöször elkészítjük a vajkrémet, ehhez a cukrot a tojássokkal gőz fölött sűrűre főzzük, majd levesszük és kihűlésig pár percenként átkeverjük. Ekkor hozzádolgozzuk a kakaóporral elkevert puha vajhoz, majd behűtjük.

A piskótát kb. 5*5cm-es kockákra vágjuk, a derekukat elvágjuk, a krémmel vastagon (1cm) megkenjük, majd hűtőben pihenni hagyjuk.

Ha a piskótakockák már megdermedtek, elkészítjük a mázt, a csokit a vajjal mikróban vagy gőz felett összeolvasztjuk és a piskótakockákra kenjük. Sajnos önteni csak túl melegen lehetne, inkább kenni kell, így viszont a külseje nem lesz mignon-szerű, csak az íze.


Tanácsok:

Nagyon finom, de eléggé időigényes süti, érdemes többen nekiállni egy nagyobb adagnak, mert hamar elfogy!


A piskótalapot elkészíthetjük házilag vagy meg is vehetjük. Az előbbihez kell:

6 tojás

6ek porcukor

6ek liszt

1ek cukrozatlan kakaópor

késhegynyi szódabikarbóna

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot , majd egyenként a tojássárgákat és tovább habosítjuk. Amikor kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt formában, előmelegítetett, kb. 180C-os sütőben megsütjük.

A gluténmentes verzióhoz kell:

5 tojás

15dkg porcukor

3 tasak (12dkg)csokis gluténmentes pudingpor

Készíteni ugyanúgy kell, a sütést itt is 180C-on kezdjük, csak 5 perc után 150C-ra mérsékeljük, még úgy 15 percig.


A máz még tökéletesítésre vár, a hagyományos fondant kakaóval színezni még nem próbáltam.

EZ NEKEM BEVÁLT

2008. dec. 20. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Csokoládés mignon


Hány személyre:


» 4 tojás

» 5 dkg vaj

» 10 dkg cukor

» 6 dkg csokoládé

» 6 dkg liszt

» 2 dkg mandula

» pohárka rum

» 15 dkg baracklekvár

» 25 dkg fondán

» kevés fahéj

Keverjük el a vajat 6 dkg porcukorral, míg habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, egy kiskanál kakaót, az előre felolvasztott csokoládét, és a kis fahéjat. A fehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot és adjuk a többihez. Keverjük még hozzá a ledarált mandulát és a lisztet. Öntsük bele tepsibe és lassan süssük meg. Bortísuk lisztezett felületre és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a lekvárhoz a rumot, vágjuk ketté a tésztát és kenjük be az egyik felét a lekvárrral. Tegyük vissza rá a tetejét, és daraboljuk egyforma nagyságú szeletekre. Mártsuk bele a fondánba, és szikkadás után tegyük mignon-hüvelybe.

2008. dec. 20. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyors puncsos mignon recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

A tésztához:


2-3 evőkanál tej

2 evőkanál kakaópor

20 dkg finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

20 dkg puha vaj

20 dkg cukor

1 kávéskanál puncs aroma

4 tojás

A rumos mazsolához:

10 dkg mazsola

½ dl rum


A sziruphoz:

0,5 dl 100%-os narancslé

kb. 1-2 evőkanál rum


A mázhoz:

1 tojásfehérje

20-25 dkg porcukor

½ kávéskanál puncsaroma

néhány csepp piros ételfesték


A tepsi előkészítéshez:

kevés puha vaj és finomliszt


A díszítéshez:

cukrozott narancshéj


Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és a minimuffin-tepsi 24 horpadását alaposan kivajazzuk, kilisztezzük. A rumos mazsolához a mazsolát beleszórjuk egy kis edényben, ráöntjük a rumot, és ha nem lepné el, kevés vízzel kipótoljuk. Ezután nagy lángon felforraljuk, majd ahogy rottyant néhányat, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.


A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral egy közepes méretű tálban, magunk mellé készítjük, majd a puha vajat, a cukrot és a puncs aromát robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk egy nagy méretű keverőtálban. Ebbe egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a gépet lassú fokozatra kapcsoljuk, és a cukros-vajas-tojásos masszába belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet, majd a tejet is beleforgatjuk egy fakanállal.


A kész tészta arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, aztán a rumos mazsolát leszűrjük -a rumot félretesszük-, és igazságos elosztásban rászórjuk a muffinokra. A mazsolaszemeket érdemes ilyenkor kicsit belenyomkodni a tésztába, hogy rendesen elvegyüljenek.


A mini muffinokat kb. 20 perc alatt megsütjük, és még langyosan több helyen megszurkáljuk őket egy tűvel. Jöhet a gyors szirup: összekeverjük a leszűrt rumot és a narancslevet, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kevés rummal, hogy a végeredmény még mámorítóbb legyen. A sziruppal meglocsoljuk a megszurkált mini muffinokat, és félretesszük őket, amíg ki nem hűlnek. Ez hamar megy, mert apró termetű sütikről van szó.


A mázhoz a tojásfehérjéből habot verünk, aztán hozzákeverjük a puncsaromát és annyi porcukrot, hogy jó sűrű legyen. Ezután belecsepegtetünk kevés piros ételfestéket, alaposan eldolgozzuk, és a kihűlt muffinokra teáskanál segítségével szép rózsaszín sipkákat varázsolunk. Végül mindegyiket feldíszítjük egy-egy kocka, cukrozott narancshéjjal.

2008. dec. 20. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
2008. dec. 20. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

Mi a cukrászatban összetörtünk piskótát,mindegy hogy csokis vagy fehér.tettünk hozzá baracklekvárt,annyit hogy gyúrható legyen,rumaromát,kakaóport.

Nagy téglalappá alakítottuk,felvágtuk kockákra és csokiba mártottuk.


Maszatka

2008. dec. 22. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!