Írnátok olcsón elkészíthető ételeket?
Sült libacomb
Egész liba helyett gyakran célszerűbb csak libacombot vagy -mellet készíteni, hiszen hamarabb átsül, ugyanakkor kiadós. A sült libacomb nagyon egyszerű alaprecept, amelyhez csak kiváló minőségű libahúsra van szükség, az étel lényegét egyértelműen az adja meg..
Hozzávalók:
4 db libacomb
2 db alma
2 hagyma
só, bors, majoránna
A libacombokat mossuk és szükség esetén tisztítsuk meg. Töröljük szárazra, és fűszerezzük sóval, borssal és majorannával.
Az almák magházát vágjuk ki, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk mindet negyedekre.
Egy megfelelő méretű tepsi alján helyezzük el a combokat (bőrös oldallal lefelé), majd köréjük rendezzük el a hagyma és alma darabokat. Öntsünk kevés vizet a tepsi aljára. 170 fokos sütőben lefedve addig sütjük a combokat, amíg teljesen megpuhulnak. Az utolsó fél órára fordítsuk a combokat bőrös oldallal felfelé, és fedő nélkül pirítsuk meg a bőrt (közben néhányszor locsolgassuk).
Tálalás előtt a pecsenyeléről kanalazzuk le a zsírt. A maradék pecsenyelevet szűrjük át, az alma és hagymadarabokat passzírozzuk szitán hozzá, majd az egészet forraljuk be (esetleg be is süríthető).
Tálaljuk a libacombokat az almás-hagymás pecsenyelével és tetszés szerinti passzoló körettel.
remélem kipróbálod az előző receptet amit irtam, nem drága nem kell hozzá semmilyen különös hozzávaló( a libacombokot, is olcsón megveheted, főleg ha csak egy személyre(magadra) főzöl). itt van még néhány recept! :
Egyszerű bableves
bocsi lemaradt! :)
Egyszerű bableves
A következő bableves recept nagyon könnyen elkészíthető, továbbá szuper egészséges, és kiadós is. Az egyszerű bableves ideális hűvös estéken, vagy méregtelenítésre...
5 ek olívaolaj
1 sárgarépa, aprítva
1 szál zellerszár
1 vöröshagyma
Fél póréhagyma
40 dkg barna bab (borlotti)
1 maréknyi petrezselyem zöld
1.5 L zöldségleves
3 dbkisebb fürtös paradicsom
1 szál kakukkfű
1 gerezd préselt fokhagyma
1 maréknyi zellerszár levél
A babot előző éjjel beáztatjuk.
A hagymát felaprítjuk, répát, póréhagymát, paradicsomot durván feldaraboljuk.
A petrezselymet felaprítjuk, a zellerszárat felszeleteljük.
Az olívaolajat felmelegítjük, a hagymát, répát, zellerszárat és póréhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a babot és petrezselyem zöldet, átkavargatjuk.
Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és kakukkfüvet. Felforraljuk, majd fedő altt, alacsony hőfokon kb egy órán át rotyogtatjuk.
Zellerszár levéllel megszórva tálaljuk.
még hogy nem drága a libacomb...
Akciósan 1600ft/kg
szerintem drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!