Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vákuumcsomagolt LIDL-s csirkem...

Vákuumcsomagolt LIDL-s csirkemellfile szavatosságára az van írva, hogy Június 30-án jár le. Az este megfőztem. Ehető még?

Figyelt kérdés

2022. jún. 30. 00:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként tényleg van egy furcsa szag ilyen vákuum stb csomagolt húsok esetén. Ezt alá tudom írni, többször elő fordult, hiába hűtő stb. Van, hogy hamarabb megromlik, de egy bizonyos szagot ad a sok adalék ami ahhoz kell, hogy el álljon a csomagolásban .

De pl egy ellen példa, vettem egy darált húst, és a szavatossági idő előtt 2 nappal akartam elkészíteni, erre annyira rossz illata volt, hogy keptelen voltam felhasználni . Valószínű romlott volt . Viszont ez a csirkemell tipikus dolga, főleg a vákuum

Csomagolté. Anyósom is panaszkodott rá. Egyébként nem biztos, hogy romlott, de tuti nem annyira jó minőségű már. Múlt nyáron ilyen csirkemellbol ettünk rántott csirkét , a férfiak megesküdtek, hogy semmi baja, szóval elkészítettem ( minőségi időn belul volt ) , aztán semmi probléma. Szóval a hozza adott gázok tartósító szerek stb , képes okozni egyfajta “szagot “ .

2022. jún. 30. 03:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megfőzted, miért nem kóstoltad meg? Ha főtten nem büdös, nincs fura utóíze, akkor nyilván ehető. Egy falattól semmi bajod nem lesz.
2022. jún. 30. 06:42
 13/13 anonim ***** válasza:
80%

"Hát, ha 4-5 napig csak a sima hűtőben állt, az necces."

Miért lenne necces? Eleve, a boltban sem a mélyhűtőben tartják, hanem a fagypont felettiben. A csomagoláson szereplő dátum a sima hűtőben való tárolásra vonatkozik. Tehát, ez a "necces" egy teljesen alaptalan állítás. Amennyiben a hűtési lánc nem szakadt meg, akkor fogyaszthatónak kellene lennie ma is. (hiszen, ma van a lejárat napja, ami még a fogyaszthatóságba beletartozik.)

2022. jún. 30. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!