Lehet úgy sütni húst, hogy előző este főzöm meg és másnap folytatom a sütéssel?
Lehet így csinálni. Mi is úgy sütöttük szakács suliban néha, hogy előfőztük. Receptfüggő.
A helyedben főzés után úgy ahogy van beraknám a hütőbe és másnap sütés előt pár órával kivenném hogy ne hidegen kerjljon a sutobe. De simán lehet igy
Aha, hát ilyen receptből én is tudok mondani vagy 1000-et...
Akkor most tedd fel magadnak a kérdést, hogy vajon attól lesz jobb íze, hogy egy főzővízben főzöd babérlevéllel meg zöldséggel, (egyiknek sincs az ég világon semmi köze egy jó sült csülökhöz...)
és majd azoknak "belemegy az íze" majd ezt a főzővizet az összes ízével és a hús összes (nem kevés) kifolyó húsnedveivel és ízével kiöntöd,
vagy akkor ha sütöd, aminek a végére a víz vagy része elpárolog, az íz pedig koncentráltan a húsban és a sült pecsenye zsírban marad...
Tipikus dilettáns egybites recept, mert mindent hülyebiztosra kell csinálni, ez a divat. Nem ég le, könnyű eldönteni mikor jó, stb...
Majd ha megfőzted, kivetted a főzővízből, és utána megsütötted, kóstold meg minden elfogultság nélkül!
És valld be magadnak őszintén, hogy az elkészült ételen mennyire érzed a babérlevelet, a sárgarépát...
És mennyire érzed a húson a sült ízt, hogy összeragad a szád, mert nem öntötted ki a kollagént, vagy hogy hólyagosra megsült e a bőre, és olyan könnyedén el tudod ropogtatni, mint egy burgonya chipset, vagy kaptál helyette egy épphogy piros gumis főtt puha valamit.
"Mi is úgy sütöttük szakács suliban néha, hogy előfőztük. "
Ez rendes szakmunkásképző volt, vagy ilyen átképzős okj-s bohóckodás?
Csak mert így csinálni pont annyira a szakma szégyene, mint az egész okj-s képzés úgy ahogy van.
Abban igazad van, hogy recept függő, és lehet így is csinálni.
Sütőben is lehet húsleves is főzni, meg pörköltöt is. Mondom, 1000 ilyen hülyeséget tudok mondani...
Kérlek, ne főzd meg!!!!
Már leírták előttem, miért ne.
Most komolyan, olyan ez, ha megfőzöd mondjuk a marhahúslevest, aztán a benne főtt szegyet felszeletelve még sütöd vagy egy órán keresztül. Ehetetlen sz*r lesz. Íztelen, és száraz, hiszen az íze mind belefőtt a húslevesbe, pont ezért csináltuk a levest! Az már más kérdés, hogy a főtt húst természetesen megesszük akár a lével, akár egy kis főtt krumpli mellé, sóskamártással. De az főtt hús! Nem főtt-sült!
Még annyit tennék hozzá, hogy az "előbb főzzük, aztán sütjük" módszert a nyomor és szegénység szülte. Egy húsból lett két fogás. Egy leves, meg egy második.
De ez nem jelenti azt, hogy azok az ételek igazán konyhai remekek voltak.
Ha megfőzöd a csülköt, kifogástalan füstölt alaplevet kapsz! A lébe utána nyugodtan csinálhatsz egy babgulyást, vagy egy habart bablevest, majd visszateszed a felkockázott csülökhúst. Laktató leves, utána már elég egy kis túrógombóc vagy palacsinta.
"Ha megfőzöd a csülköt, kifogástalan füstölt alaplevet kapsz! "
Hát... ez önmagában tökéletesen igaz, meg minden más is amit írtál, de a pékné nem füstölt csülökből készül... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!