A marha vagy a sertéshúst szeretitek inkább?
a sertést, marhára nem is telne asszem:D
6-7000 forint a steak nek való marha? Annit tuti nem adok érte
Szavaznék, de nem tudok dönteni.
Mindkét vágóállatból kiváló ételeket lehet készíteni.
És mindkettő elég jellegzetes ahhoz, hogy a rájuk kifejlesztett ételek, kategóriájukon belül a csúcson legyenek.
Ahogy egy marhalábszárból készült pörköltet, ugyanúgy egy pékné csülköt se lehet semmi mással helyettesíteni, és más karakterben, de mindkét étel a maga nemében abszolút megdönthetetlen.
És rengeteg ilyen példát tudok mondani.
Ételkészítés tekintetében, mindkét állatban jó lehetőségek vannak, és ezeket "kimaxolva" egyiknél se olyan neutrális, könnyed élményben van részünk, mint mondjuk egy natúr csirkemellfilé esetében.
Emellett tény, hogy más hozzáállást (technológiában, ízesítésben stb) kíván a két hús, és emiatt más-más karaktert, élmént lehet elérni velük, dönteni mégis nehéz.
Egy jó rozé is más dimenziókba visz ízben, mint egy testes száraz vörösbor. Ezek közt se tudnék könnyen dönteni, mert nem egymás alternatívái.
Mint ahogy a sertés se alternatívája a marhának. Más élményeket nyújt, (persze ehhez kötelező a profi felhasználás!) másfajta ételek készíthetőek belőlük.
Magyarországon szomorúan kevés ember teheti meg, hogy bármikor bármelyik húst ehesse, így a releváns válasz is kevés lesz, arányosítva a lehetséges szavazókkal.
De akiknek az étkezési szokásaikban ez tényleg csak ízlés, és nem pénz kérdése, azok közt szerintem nagyon sokan vannak, akiknek ez hangulat kérdése.
Én is szeretem a marhát, de nem tudom azt mondani, hogy versenyre kelhet mondjuk egy jó lazaccal. Nem azért, mert a lazac jobb... hanem azért, mert másban jó. A sertés ugyanez. A birka ugyanez.
Jó alapanyag, és jó szakács mellett, az adott húsra kitalált legjobb ételek, nem tudnak versenyezni egymással, mert mind a legjobbak.
Nem tudok dönteni, mert a hús fajtáját szeretem, hanem az azokból készült ételeket. Mindkét állat húsából kiváló és nagyon kedvelt ételeket lehet készíteni, aminek alapanyaként a másik állat húsa nem jó.
De ha választani kell akkor a marha, a tatár beefsteak és a gulyásleves miatt.
Itthon még nem ettem jó steak-et, pedig több városban kipróbáltam az állítólag "legjobb steak haus-t".
Pedig nosztalgiázom egy jó pepper steak-re.
-Külföldön több helyen ettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!