Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz nyálkás a kenyér 3...

Miért lesz nyálkás a kenyér 3 nap után?

Figyelt kérdés
Már jóideje itthon sütöm a kenyeret teljes kiörlésű lisztből. Van benne egy kevés fehér liszt is, kb az egész 15%-a. Szóval az utolsó pár sütés valamiért pár nap után ilyen nyálkás lesz. Az íze meg a szaga nem lesz más csak benedvesedik a közepe. Előtte még soha nem történt ilyen. Valaki tudna valamilyen magyarázattal szolgálni? Semmi kedvem eldobni a kenyeret mikor még egyharmada vagy a negyede megvan...

2022. jún. 19. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Zacskóba teszed és úgy lesz nyálkás ?
2022. jún. 19. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Máskor becsavartam ruhába és úgy egy zacskóba. Nem volt semmi baj, igaz 4 nap után szikkad de ez természetes. Most meg elkezdett így nyálkásodni. Gondoltam piszkos a ruha és attól lehet. Nem tettem ruhába csak zacskóba és ugyan így jártam.
2022. jún. 19. 22:55
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Ne tedd zacskóba. Én sima kenyértartóba teszem miután kihűlt, így nem nyálkásodik
2022. jún. 19. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
De akkor eddig miért nem volt baj a zacskó, most meg hirtelen egymás után háromszor igen?
2022. jún. 19. 23:22
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Nem lehet, hogy nem sül meg rendesen? Lehet baja a sütőnek?
2022. jún. 20. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

én is arra tippelek, hogy nem sült át rendesen a közepe.

Jól megsült kenyér max. kiszárad, de nem nyálkásodik, nem romlik meg.

2022. jún. 20. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Mások is ezt mondták de nem értem. 50 percig sütöm 200 fokon. Eddig baja nem volt tőle. Van kenyérsütôm is de nem szeretem használni és ma abban csináltam, majd most kiderül előjön e újra a jelenség. De érdekes egyik alkalommal a munkában is olyan volt a kolégának de ő boltban vette.
2022. jún. 20. 19:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát nem a sütéssel van a gond. A kenyérkészítőben sült kenyér is megnyálkásodott mára, pedig csak 2 napos... Ki kellene dobnom a lisztet amit használok és újakat felbontani?
2022. jún. 22. 21:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyár van, más a liszt pára, víz tartalma, máshogy kel meg. Süsd egy picit tovább. Amúgy teljeskirőlésű lisztek, főleg a rozs, hamar nyálkásodik. Jobb lenne ha sütőben sütnéd ki, nem a kenyérsütő gépben. Amúgy percre pontosan nem lehet sütni semmit.
2022. jún. 27. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!