Tehetek bacont a bolognai szószba?
Figyelt kérdés
2022. jún. 18. 17:10
11/15 anonim válasza:
Az bolognai raguba az olaszok pancettát is tesznek, ami a sertés hasfalából készült fűszeres húsos szalonna. Szerintem a bacon nem áll annyira távol a pancettától, talán baconnel az olasz változatra jobban hasonlító ragut kapsz, mint a csak darált húsos változat.
13/15 anonim válasza:
ezt nem csak átlagfelhasználók találták ki, pl. a legnagyobb alapporos gyártók is megcsavarták már úgy a történetet hogy kolbászt meg bacont ajánlanak "bolognaihoz" [link] szóval az autentikusság rég elvesztette az értelmét, és jól írják hogy szíved joga mit teszel bele, löncsből, vagy párisziből is készítenek bolognai jellegű ételt egyesek
14/15 anonim válasza:
Látom nem sokan ismerik a bolognait. Az első lépések egyike a pancetta pirítása...
Kérdező: Csak nyugodtan, a bacon egy viszonylag jó pancetta pótló, attól már csak a nyers kolozsvári jobb hazai viszonylatban.
15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon jó lett. Ajánlom másnak is! Nyugodttan próbáljátok ki egyszer.
És nem érdekel, hogy autentikus-e vagy sem bármilyen étel, amit főzök, mert nem vagyok séf.
2022. jún. 19. 16:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!