Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Próbáltátok a tejbegrízt gríz...

Isti22 kérdése:

Próbáltátok a tejbegrízt gríz helyett lisztel sűríteni?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz lenne?
2022. máj. 27. 20:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%

"6-szor annyi deci, mint ahány deka a dara."

Bocs, pontosabban ahányszor 10 deka, annyiszor 6 deci.

Tehát 1 kg dara, 6 liter tej.

2022. máj. 28. 04:20
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Én kukoricadaraval csináltam már, mert elfogyott a búzadara. Azzal isteni volt. Liszttel a főzött krémhez hasonló lesz. Azt sütemények én használják töltelékként. Írd meg milyen lett!
2022. máj. 28. 13:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
10-es, köszönöm szépen a részletes választ, a saját tapasztalatok, amiket leírtál, kincset érnek. Ki is fogom az aszalt gyümis változatot próbálni. Csak még egy kérdés. Bogyós idénygyümölcsökkel is működhet, vagy az eláztatná?
2022. máj. 28. 13:04
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha még forrás közben belekevered, az pillanatok alatt szétfő, és a keveréstől a sűrű közegben, még jobban szétmegy, (mondjuk egy málna) meg ha egyben marad, (pl egy keményebb szeder) az el is áztatja maga körül, meg erősen színez is, hogy ez mennyire lenne gusztusos, nem tudom.

Én ezt úgy csinálnám, (az alapanyag "fejével gondolkozva") hogy ami nem nagyon megy szét, áfonya, vagy negyedelt keményebb eper, ribizli, ilyesmit a főzés legvégén belekeverném, és úgy önteném formába.

Ami szétmenős, málna, egres, szeder, stb, azt nagyon kis vízben, cukorral, vaníliával pürésre főzném, keményítővel behúznám, (az nem viszi el a színét pasztellba, élénk, áttetsző marad) és hideg gyümölcsvelőként adnám mellé tálalva.

2022. máj. 28. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!