Próbáltátok a tejbegrízt gríz helyett lisztel sűríteni?
"6-szor annyi deci, mint ahány deka a dara."
Bocs, pontosabban ahányszor 10 deka, annyiszor 6 deci.
Tehát 1 kg dara, 6 liter tej.
Ha még forrás közben belekevered, az pillanatok alatt szétfő, és a keveréstől a sűrű közegben, még jobban szétmegy, (mondjuk egy málna) meg ha egyben marad, (pl egy keményebb szeder) az el is áztatja maga körül, meg erősen színez is, hogy ez mennyire lenne gusztusos, nem tudom.
Én ezt úgy csinálnám, (az alapanyag "fejével gondolkozva") hogy ami nem nagyon megy szét, áfonya, vagy negyedelt keményebb eper, ribizli, ilyesmit a főzés legvégén belekeverném, és úgy önteném formába.
Ami szétmenős, málna, egres, szeder, stb, azt nagyon kis vízben, cukorral, vaníliával pürésre főzném, keményítővel behúznám, (az nem viszi el a színét pasztellba, élénk, áttetsző marad) és hideg gyümölcsvelőként adnám mellé tálalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!