A curry milyen származású étel és milyen íze van? Hússal szokták elkészíteni, mindegy milyennel?
Nekem kedvencem az indiai konyha...
Szóval ízlesek es pofonok...
Letezik tojáspörkölt, zöldborsópörkölt, gombapörkölt, stb... ugyanigy vannak zöldségcurryk is.
Nyilván!
Mármint melyik curry a kedvence?
Csak mert a linkek alapján lehet vagy 100!
Csak úgy kérdezem, hogy akkor legyünk már következetesek!
Kb. mint ha borsnak hívnám a borsos tokányt.
Ha II. Erzsébet királynő állítólagos valamelyik kedvencéből, (abból a 100-ból) kivonjuk a currit, akkor mit kapunk?
Egy húsos zöldséges ragut.
100 féle variációban.
Onnantól, hogy mind a 100-ba teszünk curry, mind a 100-at currynak hívják.
Világos!
Köszi, hogy ma is tanulhattam valamit!
10-es vagyok. A csokoládé dolog kapcsán itt van ez. A lány egyértelműen egy táblával rak bele.
https://www.youtube.com/watch?v=5dkdcX_FUN8
Csak én nem értek valamit, vagy tényleg kell bele csokoládé?
EREDETILEG az india konyha egyik füszerezett életcsoportja volt (mint nmagyarban a pörkölt - ez sem egy étel, hanem egy elkészítési mód), amit sokféle füszerböl készült keverékkel ízesítettek. A füszerkeverékek családról családra változó összetétüek voltak, de minden esetben tartalmazta kurkumát, ami a jellegzetes sárga színt adja. Jellemzöje a füszerezés mellett a csípös íz és a rövidebb, tartalmas szaft.
Ilyen módon készület húsos és húsmentes, zöldséges ételek is, de minden esetben föételnek lehet tekinteni.
Az angol változat a füszerezést próbálta utánozni, így alakították ki a curry-füszerkeverékeket, ök mindent currynak neveztek, amit ezzel ízesítettek.
A különbözö angol királynök kedvencei már angol receptek voltak, ilyen ízesítéssel, de az eredeti, indiai ételkhez semmi közük sem volt, a füszereken kívül.
Idöközben nem csak Angliában, hanem Távol-Keleten is (pl.Japán, Viet-nam, Thialand, stb) vannak curry nevü ételek, de ezek is igen eltéröek, és nem sok közük van az Indiában ismert ételekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!