Hogyan leehtséges sütni-főzni egészségesen, változatosan, de olcsón?
2-en vagyunk. Szeretnénk egészségesen étkezni, de nem akarunk mindig basmati rizst + csirkét + zöldségsalátát enni, mert ez nem túl változatos.
Hogyan főzzünk mindenféle finomat, ami ch és kalóriaszegény, de emellett 2 főre nem fizetjük rá a fizetésünk 3/4-ét?
Van ilyen? Vagy ami egészséges, az drága is?
Ha már basmati rizst esztek, akkor a kuszkusz, bulgur, hajdina is hasonló áron van. Hüvelyesek nagyon olcsók és rengeteg féle van (vörösbab, fehérbab, gyöngybab, mungóbab, fekete bab, vöröslencse, sima lencse, beluga lencse, csicseriborsó, zöldborsó, sárgaborsó, szójabab), ezekből lehet főzelékeket, zöldséges ragukat, currys ragukat, fasírtot, mindenfélét csinálni. Olcsón.
Zöldségeket is nagyon lehet variálni, karfiol, brokkoli, padlizsán, cukkini, mindből lehet csinálni rakottat, köretként sütve/főve, egytálételnek, stb.
Szóval van ami egészséges és olcsó, már amennyire a zöldség-gyümölcs manapság "olcsó", de a húshoz képest biztosan az. Tofu is például olcsóbb sok húsnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!