Egész sült csirkét hogyan készítitek el?
Simán csak kettévágom, kivághatnám a gerincét, ahogy az 1-es, de tulajdonképpen nekem így is jó.
Nem lapítom ki. Teljesen kettévágom, a mellét is.
És hasüreggel lefelé fordítva teszem a tepsire, így alul nincs bőr, tehát nem lesz olyan bőrfelület, ami nem pirul meg.
Az én fűszer keverékem: só, nagyon kicsi bors, majoranna, és még a borsnál is kevesebb fűszerpaprika. (Épphogy csak ne legyen olyan totál sáppatt a fűszersó, így a sütés végére nem ég meg, viszont nagyon szép piros színt ad neki.
Attól függően, hogy eredetileg mekkora volt (pl. 90-120 deka) kb. 45-60 percig sütöm. Kb. 180 fokon.
Ha nagy, akkor szoktam olyat, hogy betolom 10 percre 200-210 fokra, és utána 170 körül készresütöm, úgy, hogy félidőben kiveszem, és meglocsolom a bőrét a közben kifolyt zsiradékkal. Attól szépen pirul.
Van hogy megtöltöm, máskor sóágyon, de ültettem már sörösdobozra is.
A kedvencünk a vékony szeletekre vágott, nyers, húsos kolozsváriba bugyolálás (a bőre alá).
#5
Sót nem kell rátenni, mert sós lesz.
Csak tőled függ, hogy akarod e ízesíteni. Én a belsejét bedörzsölöm majorannával, a külsejét meg kevés piros porpaprikával és némi borssal elkevert olajjal, így teljesen olyan lesz mint a grillcsirke.
Ezt a pirospaprikás olajat egyébként hentestől láttam ahol dolgoztam és készítettek grillcsirkét.
#6
Na ezt kipróbálom egyszer, tetszik.
#4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!