Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egész sült csirkét hogyan...

Egész sült csirkét hogyan készítitek el?

Figyelt kérdés
2022. máj. 5. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
en ki szoktam vagni a gerincet es kilapitom (spatchcock), igy egyenletesebben sul. ha valami szosz is lesz melle akkor csak so+bors, ha tobb izt szeretnek, akkor vajba keverek fuszereket, fokhagymat, citromhejat stb es a bor ala betoltom
2022. máj. 5. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Simán csak kettévágom, kivághatnám a gerincét, ahogy az 1-es, de tulajdonképpen nekem így is jó.

Nem lapítom ki. Teljesen kettévágom, a mellét is.

És hasüreggel lefelé fordítva teszem a tepsire, így alul nincs bőr, tehát nem lesz olyan bőrfelület, ami nem pirul meg.

Az én fűszer keverékem: só, nagyon kicsi bors, majoranna, és még a borsnál is kevesebb fűszerpaprika. (Épphogy csak ne legyen olyan totál sáppatt a fűszersó, így a sütés végére nem ég meg, viszont nagyon szép piros színt ad neki.

Attól függően, hogy eredetileg mekkora volt (pl. 90-120 deka) kb. 45-60 percig sütöm. Kb. 180 fokon.

Ha nagy, akkor szoktam olyat, hogy betolom 10 percre 200-210 fokra, és utána 170 körül készresütöm, úgy, hogy félidőben kiveszem, és meglocsolom a bőrét a közben kifolyt zsiradékkal. Attól szépen pirul.

2022. máj. 5. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Van hogy megtöltöm, máskor sóágyon, de ültettem már sörösdobozra is.

A kedvencünk a vékony szeletekre vágott, nyers, húsos kolozsváriba bugyolálás (a bőre alá).

2022. máj. 5. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább sóágyon. Mindenféle fűszerezés nélkül.
2022. máj. 7. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha csak sóágyon akkor a csirkét be kell még pluszban sózni? Kell rá vmilyen zsiradék a bőrére? Le kell fedni a tepsit? Köszi
2022. máj. 9. 08:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#5

Sót nem kell rátenni, mert sós lesz.

Csak tőled függ, hogy akarod e ízesíteni. Én a belsejét bedörzsölöm majorannával, a külsejét meg kevés piros porpaprikával és némi borssal elkevert olajjal, így teljesen olyan lesz mint a grillcsirke.


Ezt a pirospaprikás olajat egyébként hentestől láttam ahol dolgoztam és készítettek grillcsirkét.

2022. máj. 9. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#6

Na ezt kipróbálom egyszer, tetszik.


#4

2022. máj. 9. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!