Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Véleményetek szerint sütőbe...

Véleményetek szerint sütőbe betehető a teflonbevonatos edény?

Figyelt kérdés

Van egy kiszuperált - eddig dagasztásra használt - kenyérsütőm, annak adott az edénye. Ha abban sütném a kenyeret, oldódhat ki valami nem odavaló belőle? Nyilván nem, mivel maga a sütőgép is magas hőfokon operált, illetve vannak teflonbevonatú kalácsformák is, elvileg gond nélkül használhatóak sütőtérben.

Van sima bevonat nélküli formám is, de az nem az igazi, mivel beleragad, olajozgatni meg nem igazán akarom, ahogyan vajazni sem, mivel pl. a kalács úgy is beleragadt néhány ponton...

Lehet hülye kérdés, csak biztosra akarok menni.

2022. máj. 4. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

hát ha eleve kenyérsütőgép része volt az edény, akkor nyilván bírja a hőt, és nem oldódik belőle semmi...

De van megoldás a másik formádhoz is: sütőpapírral béleld ki.

2022. máj. 4. 13:16
 2/4 A kérdező kommentje:

#1 Persze, ezt tudom :) Csak az a bajom hogy alacsony a fala, kikelne belőle a kenyér, nem is értem miért ilyen forma, hosszú alacsony... Nem is tudom minek vettem anno meg, csak akkor hirtelen kellett. Köze nincs a pékségekben lévő normális formákhoz.

És az újabb nem feltétlen szükséges kiadást mellőzendő gondoltam kihasználni a formát ha már ott van.

Na akkor majd teszek egy próbát, elvileg 750 g-os kenyérig van "hitelesítve", felette már "kifolyik" szinte belőle.

2022. máj. 4. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
biztosan nem tenném sütőbe
2022. máj. 4. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
Igen
2022. máj. 5. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!