Egyetemistaként mit főzzek?
Sziasztok! Tudnátok ajánlani könnyen, gyorsan (max. fél- 1 óra alatt) elkészíthető ételeket?
Inkább a laktatóbb, finomabb ételek érdekelnének, tehát zacskós leves kizárva.
Esetleg Pesten is ajánlhattok olcsó, de jó minőségű éttermet.
Egy pörköltet 1 személyre feltenni 10 perc, de neked gyakorlat híján legyen 15 perc. A többit elvégzi a tűzhely.
Tehetsz bele - 0,5 kg húshoz(lapocka) - 1 kg savanyú káposztát és ehetsz székelykáposztát 2 napig.
Ha sütőd is van, 2-3 csirkecombot vagy egy kisebb darab dagadót megtöltesz (1 dinsztelt hagyma, áztatott zsemle/kenyér, 1 tojás, só-bors, ha nagyon finomra akarod petrezselyemzöld) bőre alá nyomkodod, a maradékot mellé gombócban, lefeded, irány a sütő. Közepes lángon, majd a végén amikor már puha, lefedés nélkül picit rápirítasz.
Mi a fenét lehetett az 1-esben feltett kérdésemen lepontozni?
Nem írta a Kérdező, hogy kolesz 1 db rezsóval, vagy albi, berendezett konyhával.
Sütő is van, albérletben vagyok.
Az eddigi válaszokat köszönöm, még várok tippeket! :)
Tepsis, "mindentbele" krumpli. Felhasználhatsz hozzá maradék felvágottakat, sajtdarabkákat, csinálhatod tejföllel vagy anélkül, a tetejére üthetsz tojást.
Rózsáira szedsz egy karfiolt, pillanatok alatt sós vízben puhára főzöd, kiszeded, tésztaszűrőben lecsorgatod, zsemlemorzsát pirítasz, abba beleforgatod mint a gombócot, reszelt füstölt sajt és tejföl a tetejére.
Isteni finom és nagyon laktató! (Pedig én húsimádó vagyok:)
Veszel hurkát-kolbászt, főzöl mellé 3 szem krumplit, savanyúság és kész.
(Étterem helyett az Interfoodot ajánlanám, - házhoz szállítás - olcsóbb mint bármilyen étterem, a kaja bőséges és finom.)
Risz, borsós rizs, kukoricás rizs (ugyanez bulgurral, hajdinával, kölessel, quinoával). Midnennel együtt 25 perc alatt megvan egy ilywn köret és nagy részét csak várod hogy főjön.
Foetelnek seprenyoben kisutott dzelet hus, tepsiben sutott csirkecomb, tepsiben sutott szelethusra valamilyen szosz (gombas, tejszines srb)
Tonhalas teszta (hwgyms, tonhal, pariszosz )
Illetve barmilyen tortilla, megtoltheted aramivel, kis sajt, seprneyoben osszeustod
Mikor koliban vagyok általában tészta/rizs/bulgur/köles/akármi+pesto/ízesített paradicsomszósz+sok sajt a kaja amit csinálok, mert a folyosón van a konyha és nem hagyhatunk ott semmi cuccot, így meg elég egy edényt, fedőt és fakanalat kivinnem :)
Ha otthon vagyok, sokat csinálok sült csirkecombot, igaz több, mint fél-egy óra, de csak 10 percig kell ott lennem. Valamikor csak fűszert rakok rá, mindig különbözőt és van, amikor rakok mellé zöldségeket, krumplit és meg is van 2-3 napi kajám.
Másik kedvenc: felkockázom a csirkét és pici olajon fűszerekkel serpenyőben megsütöm. Ebbe is mehet hagyma, zöldségek, a végén tejszín vagy tejföl, paradicsomszósz. Ha natúron készítem csak felvágok egy kis jégsalátát és arra rakom a kész csirkét. Ha nem akarok húst enni, ezt meg lehet csinálni gombáva, csicseriborsóval is.
Néha csinálok még "kínai" tésztát (bár egy városban lehet, hogy ugyanott vagy, ha megveszed): Vékonyra vágott hagymát dinsztelek, ráütök egy-két tojást és gyorsan kevergetem, majd ha megsült víz+szójaszósz+keményítő keverékét öntöm rá. Amint szószos állagú lett, mehet rá a megfőtt tészta és kicsit még összepirítom. Még jobb, ha raksz hozzá vékonyra szeletelt répát, káposztát, bambuszrügyet, gombát.
Ha épp akciós nagyon szeretem az édesburgonyát, csak vékony hosszúkás szeletekre vágom, +kicsi só, kicsi bors és mehet is a sütőbe. Az utolsó 10 percben, ha reszelsz rá sajtot, még finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!